Pollux dames verliezen, heren winnen

• Redactie
  • 05-10-2015

HOCKEY - De Pollux-dames moesten afgelopen weekend aantreden in Nieuwerkerk tegen HC De IJssel. Deze ploeg had tot nu slechts één punt behaald en Pollux twee. Een belangrijke wedstrijd dus met het oog op de onderste plaatsen. Dat de thuisploeg zich hier meer van bewust was dan Pollux bleek wel na zeven minuten. Toen stond de 2-0 al op het niet werkende scorebord en was Pollux nog niet bij de les. Toch was het twee minuten later al weer 2-1. Een prima actie van Femke Broek bracht de bal bij Rosalie Barendregt die makkelijk scoorde.  Daarna was het een gelijkwaardige en rommelige wedstrijd met weinig grote doelkansen aan beide kanten. Pollux kreeg voor rust één strafcorner, maar die werd door de verdediger netjes uit de goal gewerkt. Na rust lukte het Pollux niet om de thuisploeg onder druk te zetten. Er volgde nog wel een paar kansen, maar het goede spel van een week daarvoor werd niet geëvenaard. In de allerlaatste seconde besliste de IJssel de wedstrijd na een razendsnelle counter en bleef Pollux teleurgesteld achter nog steeds wachtend op de eerste zege.

Hoe anders gaat het bij de heren op dit moment. Wie had gezegd dat de formatie van Ronald Jacobs en Frenk Hortensius tot de koplopers in de eerste klassen zou behoren, had ongetwijfeld een flinke lach gekregen, maar toch is het een feit. Bij het laag geklasseerde Groen Geel uit Wassenaar speelde de mannen een prima wedstrijd. Het was al snel 0-2 door twee solide strafcorners van specialist Nick Belgraver. Ook de 0-3 lag er snel in, maar deze werd om onduidelijke redenen geannuleerd. Groen Geel scoorde de 1-2 en leek nog even te geloven in een goed resultaat, maar daar wilde Pollux niet aan meewerken. Willem Mansoer maakte nog voor rust de 1-3. En ook na rust ging Pollux rustig door. Noud Staal en Anton Mansoer verhoogden de score bezorgden Pollux zo de niet eens geflatteerde eindstand. Volgende week komt Zoetermeer op bezoek.