PPSC te sterk voor Victoria'04

• Arie Noordhoek
  • 06-10-2019
VOETBAL - In Schiedam liep Victoria’04 zaterdag binnen acht minuten een 2-0 achterstand op. Een verrassend goed spelend PPSC wist telkens het antwoord op het aanvalsspel van de bezoekers en verraste vriend en vijand met een derde treffer. Victoria’04 bleek – ondanks fanatiek aandringen - niet bij machte om de nederlaag in de tweede helft af te wenden.

PPSC opende sterk en Victoria’04 werd vanaf de aftrap meteen overrompeld. Een aanval over rechts werd feilloos afgerond: 1-0. De bezoekers waren nauwelijks bekomen van die snelle achterstand, toen PPSC in de achtste minuut de score wist te verdubbelen: 2-0. Naar mate de wedstrijd vorderde herpakte Victoria’04 zich en zocht met volledige inzet het doel van de thuisclub. De achterhoede van PPSC liet geen steek vallen. PPSC won de slag op het middenveld en wist in de omschakeling gevaarlijk door te stoten.

Was de pijn bij de Vlaardingse formatie al groot te noemen, werd deze nog groter toen in de 25ste minuut een snelle counter over de rechterflank met een hard laag schot werd afgerond: 3-0. PPSC hield het slot op de deur. De voorhoede van Victoria’04 bleef hard werken om de achterstand weg te werken, maar liep zich telkens vast in de Schiedamse muur van verdedigers.

In de tweede helft was Victoria’04 vaker aan de bal. PPSC verdedigde de voorsprong bekwaam , hield het hoofd koel en zocht naar mogelijkheden om een counter te kunnen plaatsen. Halverwege de tweede helft leidde een zwak moment bij Victoria’04 tot een strafschop, die feilloos werd afgerond: 4-0. Nog in dezelfde minuut kreeg Victoria;04 ook een kalktrap toegekend na het neerleggen van Nailey Girigorie. Hij belastte zichzelf met deze klus en faalde niet vanaf 11 meter: 4-1.

Naar mate de tijd verstreek werd duidelijk, dat een hard werkend Victoria’04 de nederlaag niet meer kon voorkomen. In de slotfase raakten zowel PPSC als Victoria’04 bij aanvallende acties nog de doelpaal, maar de eindstand 4-1 bleek een feit.