Prima partij aan de Zwaluwenlaan

• Ernest Kegel
  • 27-11-2016
VOETBAL - Op de koude zaterdagmiddag van 26 november maakten Zwaluwen en Ter Leede er een heerlijke voetbalmiddag van. Ter Leede, dat graag naar de derde divisie toe zou willen, was een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Zwaluwen bood goed tegenstand en probeerde waar mogelijk de aanval te kiezen. Dat leverde uiteindelijk een 2-2 eindstand op, waar weinig op af te dingen viel.

Zwaluwen trekt vanaf de eerste minuut ten aanval. Dat levert al vroeg in de wedstrijd een harde kopbal op van Leon Krznaric, die van de doellijn wordt gehaald. Even later een indraaiende vrije trap van Jesper Gudde en het is Dennis van Rijn die de 1-0 aantekent. In de 18e minuut een zeer snelle uitval van Ter Leede. De Zwaluwenverdediging is nog niet volledig terug na een dood spelmoment en de diagonale voorzet wordt gemist. Niet door Marc de Kruys en die tekent met een laag schot de gelijkmaker aan:1-1. Na de aftrap een heerlijke combinatie tussen Van Rijn, Raoul Gillet en Robin Hofman, maar die ziet zijn schot aan de verkeerde kant van de paal vliegen. Zwaluwen kruipt door het oog van de naald als Marvin van Tienen ver buiten zijn strafschopgebied omspeeld wordt. Maar de Ter Leede aanvaller is te ver naar buiten gedrongen en ziet dat zijn voorzet niet kan worden afgewerkt. Vlak voor de rust nog een pass van Nick Rutten op Ricardo Merrelaar, maar die wordt afgevlagd voor buitenspel.

Ter Leede komt sterk uit de kleedkamer. Van Tienen ziet een snoeihard schot van Tomas Arroyo voorlangs vliegen, gevolgd door twee knappe acties van Jeffrey de Bok, die beiden geen doel treffen. Na een uur een voortreffelijke aanval van Zwaluwen. Gillet past op Merrelaar die in één beweging de bal klaar legt voor Jerry Scholman. Zijn geplaatste schot is een prooi voor doelman Bogdan Constantin. Daarna schiet Jesper Gudde naast. Uit de tegenaanval is het Jeffrey de Bok die wel raak schiet en zo staat Zwaluwen opeens met 1-2 achter. Dat duurt niet lang, want in de 67e minuut neemt Jesper Gudde een corner die belandt op het hoofd van Gillet. De bal verdwijnt bij de tweede paal onder de lat en de verdediger weet de bal niet voor de lijn te stoppen. De assistent-scheidsrechter staat uitstekend opgesteld en wijst gedecideerd naar de middenlijn:2-2. Ter Leede gaat hard op zoek naar de winnende treffer, maar verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal komt het niet. Zo eindigt een attractieve wedstrijd in een gelijkspel en daar is Zwaluwen blij mee.