Categorieën

Service

Prima prestaties turnsters Leonidas Dovido

Prima prestaties turnsters Leonidas Dovido
Sport

Prima prestaties turnsters Leonidas Dovido

  • Redactie
  • 10-01-2016
  • Sport
Prima prestaties turnsters Leonidas Dovido

Demi Molenaar haalde een knappe tweede plaats

TURNEN - Dit weekend werd de eerste van de twee districtswedstrijden van het district Zuid-Holland zuid georganiseerd. De turnsters van Leonidas-Dovido waren verdeeld over 2 dagen in verschillende rondes.

Zaterdag was het in de eerste ronde de beurt aan pupil 1 N3 turnsters Luna Ruijs en Lara Ouhlous en pupil 2 N3 turnsters Nina Zwamborn en Manouck v.d. Plaat. Lara moest het spits afbijten op de balk en was hier ook erg zenuwachtig voor. Gelukkig waren haar zenuwen na de balk weg en heeft zij op de andere toestellen goed laten zien wat zij in haar mars heeft. Luna heeft een zeer goede wedstrijd gedraaid, is daarmee knap op de 4e plek geëindigd en heeft hiermee een medaille verdiend. Lara is 18e geworden. Nina heeft voor het eerst een salto gedaan tijdens haar brugoefening. Manouck tenslotte heeft haar persoonlijke record verbeterd. Er zit nog een hoop extra moeilijkheid aan te komen, waardoor dit een volgende keer extra punten kan opleveren. Nina werd 7e en Manouck 14e.

In de tweede ronde mochten Jeugd 2 turnsters Padmé Broekmans en Florien Nuyttens hun kunsten laten zien in een nieuw niveau, waarbij zij keuze oefenstof turnen. Deze wedstrijd was daarom extra spannend. Beide turnsters hebben goed hun best gedaan en hebben mooie oefeningen laten zien. Florien is op de 10e plaats geëindigd en Padmé als 13e.

Op zondag was het de beurt in ronde 1 aan pupil 1 N3 turnsters Julia en Juliette. Julia heeft een goede wedstrijd gedraaid, waarbij zij zelfs het beste cijfer op vloer heeft weten te bemachtigen. Ook Juliette heeft zichzelf goed verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd in december. Julia is op de 2e plaats geëindigd en heeft hierdoor een zilveren medaille gewonnen. Juliette werd 7e.

In ronde 3 was het de beurt aan pupil 2 N3 turnsters Demi Molenaar en Louise Hentzen. Demi en Louise hebben beide een goede wedstrijd gedraaid. Demi heeft helemaal alleen haar salto van de brug gedaan. Demi heeft met de 2e plaats een zilveren medaille verdiend. Louise werd 7e.
Als laatste mocht Lynn Kruithof in actie komen tijdens ronde 4 in de categorie Senior. Voor Lynn was het de eerste wedstrijd in deze leeftijdscategorie maar ook in dit niveau. Lynn heeft een goede wedstrijd gedraaid, waarbij we weer een aantal mooie leerpunten mogen meenemen naar de trainingen. Lynn is geëindigd op de 9e plaats.

Of de turnsters door zijn naar een volgende ronde is nog even afwachten. De turnsters mogen in het weekend van 30 en 31 januari nogmaals in actie komen voor de 2e wedstrijd van de district wedstrijden.

Op zondag 23 januari turnen Evy van der Sar, Mira Beckers en Meinke Pons hun 2e wedstrijd van het district.