Publiek winnaar bij Hellevoetsluis tegen CWO

• 24-10-2021
VOETBAL - De selectie van CWO trad vandaag aan in en tegen het altijd lastige Hellevoetsluis. Trainer Stans en assistent Markovic hadden aardig moeten puzzelen om een degelijk elftal neer te kunnen zetten. In een 3-5-2 opstelling met Raoul Gillet en Jurgylio Limon in de spits werd er om 15.00 uur begonnen aan dit potje voetbal.

Hellevoetsluis moest duidelijk wennen aan de veldbezettting van CWO en moest direct achteruit. Het duurde dan ook niet lang voordat CWO haar eerste goede kans kreeg. Jeroen van der Swaluw schrok van de ruimte die hij kreeg en schoot net naast. Hellevoetsluis speelde daarna vooral de lange bal op hun snelle spitsen, maar de verdediging van CWO stond iedere keer weer goed opgesteld. Nadat Obeida Kadri na een een vloeiende aanval zijn schot door keeper Danijel Ribaric gestopt zag worden, was het eindelijk raak voor CWO. Jurgylio Limon kapte zijn directe tegenstander uit en wilde richting doel gaan, maar hij werd in de zestien meter gehaakt en ging neer. Scheidsrechter Desley Lit kon niet veel anders doen dan naar de penaltystip wijzen. Leon Krznaric nam, bij afwezigheid van Rick van der Struis, zijn verantwoording en schoot de bal hard en hoog onhoudbaar tegen de touwen. Na deze treffer was het Hellevoetsluis dat meer de aanval zocht en een paar keer gevaarlijk voor keeper Leroy Goedkoop verscheen. Deze was echter vandaag lekker op dreef en wist samen met zijn verdedigers tot aan de rust Hellevoetsluis van het scoren te houden.

De tweede helft waren het vooral de gastheren die vol de aanval zochten. CWO moest daarbij alle zeilen bij zetten om Hellevoetsluis uit het zestienmetergebied te houden. Voorin kwamen de blauw-witte helden er niet aan te pas. In minuut 60 greep trainer Stans in en wisselde Obeida Kadri voor broer Ta'ha en Jimmy Onderdelinden werd vervangen door Dwy Kampe. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde. Hellevoetsluis bleef aanvallen en CWO probeerde op de counter de 0-2 binnen te prikken.

Na 75 minuten mocht de moegestreden Jurgylio Limon de douche opzoeken en kon Rick van der Struis nog 20 minuten zijn kunsten vertonen. CWO kreeg via de counter een paar mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar voorin was de eindpass niet nauwkeurig genoeg om de trekker over te halen en de wedstrijd op slot te gooien. Het bleef zo spannend voor de vele supporters aan beide zijden. In minuut 85 mocht Steve Heijmans erin voor Raoul Gillet en hoopte CWO de wedstrijd onder controle te krijgen. Steve had echter zijn dag niet, hij kreeg eerst geel voor tijdrekken na het wegtrappen van een bal en was vijf minuten later de sigaar toen hij na een onschuldig duel met de keeper van Hellevoetsluis scheidsrechter Lit zijn tiende gele kaart van de wedstrijd zag trekken. Voor Steve was dit zijn tweede gele kaart en dus rood. In de 90-ste minuut moest CWO met 10 man verder. Het Hellevoetse publiek ging er nog maar even voor zitten en wist hun ploeg nog meer op te jutten. De druk in de CWO-zestien werd alsmaar groter en wat er al de hele tweede helft aan zat te komen, gebeurde in minuut 98. Hellevoetsluis kreeg vanaf rechts een vrije trap en deze werd voor de zoveelste keer de zestienmeter ingepompt. Daar stond verdediger Jeffrey de Koning vrij om de bal rechts van de uitstekende keepende Leroy Goedhoop in het doel te koppen. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd en met een 1-1 konden de strijders de kleedkamer op zoeken. Beide ploegen lieten vandaag zien dat ze in een hoog tempo lekker kunnen voetballen, maar zagen de concurrenten die wel wisten te winnen uitlopen. Het publiek was hier vandaag de winnaar, zij zagen een goede pot voetbal met volop spanning en strijd.