Rayonkampioen voor Leonidas-Dovido

11-12-2016 Sport Redactie

TURNEN - Vol goede moed vertrokken de derde divisieturnsters van Leonidas-Dovido zaterdag in alle vroegte naar Naaldwijk. Hier werden de eerste Rayon Turnkampioenschappen Delfland van het seizoen georganiseerd. Kortweg de TUCO.

De derde divisie is momenteel hard bezig met het verbeteren van de technische basis en het opbouwen van oefeningen en nieuwe elementen. Bijna alle meisjes turnden nog niet hun volledige programma voor dit jaar. Toch was het voor hen een goede ervaring voor de toekomst en een mooi meetmoment om te zien waar ze staan.

Per toestel was duidelijk te zien waar al hard aan gewerkt was en waar nog verbetering te halen is. Op brug moeten alle dames hard aan de bak maar op de andere toestellen komen ze goed mee in hun niveaus en scoorden ze verschillende top 3-noteringen. En dat terwijl er volgens de trainsters nog veel meer te halen valt op techniek, uitvoering en uitstraling.

De eindstand na vier toestellen leverde in de eerste ronde voor Luna Ruijs, Nina Zwamborn en Lynn Kruithof een bronzen medaille op. Marit Udo, Juliette Nuijttens en Mira Beckers grepen met hun vierde plaats net buiten het podium. Julia Oorthuis werd voor het tweede achtereenvolgende jaar Rayonkampioen, ditmaal bij de pupillen 2 N3! Ook Evy vd Sar was hard op weg om voor de tweede keer deze titel te bemachtigen, maar kon helaas niet springen door een flink verzwikte enkel tijdens haar vloeroefening. Op de drie toestellen die zij wel liet zien behaalde ze een eerste plaats.

Ook in de tweede ronde waren er medailles voor Leonidas-Dovido. Hoewel Janneke van de Weerd bij de podium ceremonie een bronzen medaille kreeg omgehangen, werd dit later gecorrigeerd naar een zilveren medaille. Ola Hoekstra werd eerste in haar categorie.

Volgende week zijn de eerste plaatsingswedstrijden in Hellevoetsluis, waar Evy natuurlijk revanche hoopt te nemen. Dat weekend mogen ook de andere selectieturnsters van Leonidas-Dovido in Naaldwijk hun oefeningen laten zien tijdens hun TUCO.

Gerelateerd