Categorieën

Service

Ronald Vervoort, arts en Olympisch sporter zoekt roeiers!

Ronald Vervoort, arts en Olympisch sporter zoekt roeiers!
Sport

Ronald Vervoort, arts en Olympisch sporter zoekt roeiers!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 08-04-2021
  • Sport
Ronald Vervoort, arts en Olympisch sporter zoekt roeiers!
VLAARDINGEN – Wie heeft er zin om te roeien? Dat vraagt Ronald Vervoort zich af, en hij roept iedereen met een hart voor de roeisport op zich bij hem te melden!

Ronald Vervoort is gek op roeien en dan niet in zo’n bootje dat je huurt bij bijvoorbeeld Vlietzicht aan de Vaart. Nee, liefst in een wedstrijdboot, een skiff of een meerpersoons en hij is er ook ‘tamelijk goed’ in, want in 1980 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Moskou. In de dubbelvier voor Nederland haalde hij, samen met zijn broer Jeroen Vervoort, Victor Scheffers en Rob Robbers, ‘overall’ een achtste plek. Geen medaille nee, maar alleen al om mee te doen moet je bij de wereldtop horen. Aan die hele deelname zat weer een bijzonder verhaal vast dat je hier kunt lezen. En dat Ronald ook deelnam aan twee WK ’s, in 1977 en 1979, zegt al genoeg! Hij studeerde na zijn actieve roeicarrière medicijnen en werd vervolgens huisarts en ook nog eigenaar van medisch Centrum Back-Up aan de Stadhoudersweg. En nu weer terug naar waar zijn hart al die tijd gelegen heeft: de roeisport.

Ronald: ,,Vlaardingen staat in de top tien van waterrijke gebieden waar GEEN roeivereniging is. Daar willen we wat aan doen. Roeien is een sport waarbij je kan blijven zitten. Dus als je kan zitten, kan je roeien. Met een paar halen zit je al in Midden-Delfland! We willen nu op zoek, naar een locatie en naar leden’’.

Ronald Vervoort heeft in ieder geval al wat voorwerk gedaan en staat niet alleen: ,,Met steun van de gemeente Vlaardingen, de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) en het Watersportverbond (afdeling Zuid-Holland) probeer ik met vijf andere initiatiefnemers de roeisport in Vlaardingen op de kaart te zetten’’, vervolgt hij. ,,Belangrijk is natuurlijk: is er belangstelling? Volgens een enquête van de afdeling Sport & Preventie, een paar jaar geleden, stond het in de top 6 van sportwensen in Vlaardingen. Dus er is zeker wel interesse, of nog meer. Maar hoe kom ik erachter wie dat wenste. Kunnen jullie ons helpen?’’

Dat doen we graag! Dus wie doet er mee? Je kunt je belangstelling kenbaar maken aan Ronald Vervoort via zijn emailadres: [email protected]   

Bonus: je maakt kennis met een Olympische sporter die je de fijne kneepjes van de roeisport bij kan brengen! En Ronald is, naast arts en Olympisch roeier, ook nog eens de bassist van de Lamm Grey Bluesband, en daarover vind je hier meer informatie.