Ruime overwinning voor Victoria '04

24-03-2019 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - Victoria’04 behaalde een ruime overwinning op Overmaas. De thuisclub maakte de kansen af, waar de bezoekers verzuimden de hatelijke nul weg te werken. Overmaas groef zich niet in tegen het technisch vaardiger spelend Victoria’04. De thuisclub liet de tegenstander komen om in de snelle omschakeling de bezoekers te kunnen verrassen. De achterhoede van Victoria’04 verdedigde bekwaam. Overmaas kwam enkele keren gevaarlijk door, maar vond in doelman Cliff Westdijk een nauwelijks te nemen vesting.

In de openingsfase misten Donny van Balen (hoog over) en Peter de Klein (kopbal) het doel van Overmaas. Na een kwartier spelen opende Michael Blok de score met een half hoog schot na een steekpass van Calvin Jongejan: 1-0.  Het spel bleef heen en weer golven. Overmaas zocht de gelijkmaker, doch de Vlaardingse defensie hield stand. Na een half uur spelen belandde een vrije trap van Calvin Jongejan tegen de binnenkant van de kruising, waarna Donny van Balen de bal moeiteloos in de touwen kon werken: 2-0.  In de 40ste minuut kreeg Jur de Visser de bal zo maar in de voeten gespeeld van de doelman van Overmaas. De middenvelder van Victoria’04 bedacht zich geen twee keer en plaatste de bal in het lege doel: 3-0. Kort voor de rust maakte rechtsachter Dilan Ali een overtreding op een Overmaas-speler binnen de 16 meter. Cliff Westdijk demonstreerde zijn goede vorm door de penalty uit de benedenhoek te werken.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Een relaxed spelend Victoria’04 en een moedig strijdend Overmaas, dat verzuimde de kansen te benutten. Met de regelmaat van de klok voerde Victoria’04 de score op. Naar mate de wedstrijd vorderde, moest Overmaas  zich neerleggen bij een nederlaag. Donny van Balen kopte uit een hoekschop van Nailey Girigorie fraai 4-0 binnen. Lars Kortleven werd op maat bediend door Glenn de Visser: 5-0. In de slotfase zag Nailey Girigorie zijn inzet half gekeerd worden door de doelman van Overmaas. Uit de daarop volgende scrimmage zorgde Donny van Balen voor de eindstand: 6-0.

Door deze overwinning en het verlies van VFC tegen Maense plaatst Victoria’04 zich op de eerste plaats van de ranglijst. 
 

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali, Bob Planken (78: Nick van Santen), Peter de Klein, Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Calvin Jongejan, Donny van Balen, Lars Kortleven (77: Jorge Gomes)  Michael Blok (46: Nailey Girigorie), Glenn de Visser.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date