Categorieën

Service

Scheidend voorzitter ZVVS gehuldigd

Scheidend voorzitter ZVVS gehuldigd
Sport

Scheidend voorzitter ZVVS gehuldigd

  • Redactie
  • 27-04-2015
  • Sport
Scheidend voorzitter ZVVS gehuldigd

ZWEMMEN/WATERPOLO - Peter Boer was negentien jaar voorzitter van ZVVS en op 22 april, tijdens de Algemene Ledenvergadering, nam hij afscheid. Peter is voorzitter geweest in de periode dat vier Vlaardingse verenigingen tot één fuseerden en ook was hij verantwoordelijk voor de latere fusie met Schiedam. Hij heeft de overgang van het Kolpabad naar De Kulk voor zijn rekening genomen en heeft vele andere problemen moeten oplossen.

De leden van ZVVS hebben hem bedankt voor zijn inzet en hem benoemd tot erelid en erevoorzitter. Maar de grootste verrassing voor Peter Boer kwam na afloop. Wethouder Arnout Hoekstra kwam aan het eind van de vergadering zijn opwachting maken en hij bedankte Peter Boer voor zijn jarenlange inzet. Namens het College van B&W mocht Arnout Hoekstra hem de zilveren haring opspelden voor zijn verdiensten voor Vlaardingen.

Ook de KNZB huldigde Peter Boer, want hij was niet alleen negentien jaar voorzitter van ZVVS , hij was daarnaast minstens 25 jaar waterpoloscheidsrechter  en ook nog vele jaren bestuurslid en voorzitter van de KNZB regio. De huidige voorzitter van regio West van de KNZB, Anton Bervoets overhandigde hem de zilveren speld van de KNZB voor zijn verdiensten. 

Peter was hierdoor zeer verrast en hij bedankte de wethouder en de KNZB en de leden voor de mooie woorden en de speldjes en hij memoreerde dat hij wel een heel mooi moment had gekozen voor zijn afscheid. Net nadat de waterpoloheren standhielden in de Eredivisie en de dames promoveerden naar de Eerste Klasse. Een verdienste waaraan, zoals hij zei: ‘de voorzitter niet veel heeft bijgedragen in sportieve zin’, maar de organisatie ZVVS staat en Peter durft met een gerust hard de voorzittershamer over te dragen aan zijn opvolger, Fenny de Graaf.