Simpele zege voor DVO’32

• Rinus Zomervrucht
  • 28-09-2019
VOETBAL - Vandaag was bij DVO'32 aan de Marathonweg vv Rhoon de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van de competitie. De opponent uit de Albrandswaard was na de nederlaag in de openingsronde tegen Rijnmond Hoogvliet Sport dus gebrand op een resultaat. Dat resultaat kwam er echter niet want DVO’32 bleek in alles de betere.

Na 10 minuten stonden de Vlaardingers al op een 2-0 voorsprong door een rake kopbal van Floris Keizerwaard uit een voorzet van Colin Pleijsier en wederom Floris Keizerwaard met een schuiver in de hoek. DVO’32 schoot dus uit de startblokken. Jammer was het wel dat ondanks dat de ploeg hoegenaamd niks weggaf Rhoon toch wist te scoren; uit een corner scoorde Bart Driesse met het hoofd de aansluitingstreffer: 2-1. Vlak voor de rust was Rhoon’s keeper Niels Ketting belangrijk door de rebound van Colin Pleijsier te stoppen nadat Wesley de Heij op de paal had geschoten. Vlak daarna eveneens door een inzet die de 3-1 had betekend op de lijn te keren.

In het 2e bedrijf was het wederom de Vlaardingse equipe die de regie voerde en al na 3 minuten werd er door Colin Pleijsier doorgejaagd op een wat korte terugspeelbal waarna het leder uit de kluts in het vijandelijke doel caramboleerde: 3-1 en een einde aan de aspiraties van de bezoekers. Colin Pleijsier zorgde bekwaam met zijn tweede treffer voor 4-1 en dat was het dan wel. Rhoon kreeg nog één grote kans in de 88e minuut maar het schot ging over. Al was niet alles positief vandaag want Gert Jan van der Veen moest er na 85 minuten geblesseerd vanaf zodat DVO’32 nog even met 10 door moest (hopelijk valt de schade mee in de aanloop naar de derby van aanstaande zaterdag tegen Kethel Spaland) maar in de score kwam geen verandering meer.

DVO’32 boekte dus zijn tweede overwinning in het nog prille seizoen. Volgende week is Kethel Spaland te gast aan de Marathonweg voor wederom een regionale derby.

Scoreverloop: 5e 1-0 Floris Keizerwaard, 10e 2-0 Floris Keizerwaard, 13e  2-1 Bart Driesse , 48e 3-1 Colin Pleijsier, 61e 4-1 Colin Pleijsier.

Scheidsrechter Andrew Westenbroek trok geel voor Nick Rutten van DVO’32 en Roy Tibboel van Rhoon.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Frank Boer, Atakan Karacoskun, Achraf Bouchrit, Gert Jan van der Veen (c.), Nick Rutten, Ruud Durinck ( 57e Nico Huijer) , Robin den Breems ( 71e Mark Verkade), Floris Keizerwaard ( 71e Tim Kievit), Wesley de Heij, Colin Pleijsier.

Opstelling vv.Rhoon: Niels Ketting, Gad Feshaye , Jeroen Oster, Stefan Riedijk , Jeffrey Zwaan , Kevin Stolk (c.), Bart Driesse, Mart de Ruiter ( 45e Rick Donker) , Vincent Kroon ( 65e Niels Molendijk) , Roy Tibboel , Daan vd Schelde ( 80e Maurice Heyboer).