Slordig Zwaluwen wint van FC Breukelen

09-04-2017 Sport Ernest Kegel

VOETBAL – Zwaluwen speelde gisteren een goed uur lang zeer slordig. Veel passes kwamen niet aan en aangezien Breukelen er nog minder van bakte was de wedstrijd niet echt vermakelijk te noemen. Zwaluwen kwam verdiend aan de leiding, maar gaf die voorsprong na een verdedigingsfout al na enkele minuten weer weg. Zwaluwen claimde twee keer een penalty, maar dat werd door scheidsrechter Jobse weggewuifd. Diep in de tweede helft creëerde Zwaluwen enkele grote kansen waarvan het uiteindelijk twee benutte. Zo bleven de kostbare punten in Vlaardingen.

Of het door de warmte kwam zal niemand weten, maar tijdens de eerste helft wordt er door beide ploegen ontzettend veel balverlies geleden. Na tien minuten een hard schot van Dennis van Rijn dat onschadelijk wordt gemaakt door doelman Nick Turksma. Aan de andere kant een kopbal uit een corner waar Floris Keizerwaard op de doellijn de bal weet weg te werken. Na twintig minuten claimt heel Zwaluwen een strafschop als een verdediger de bal tegen zijn arm krijgt, maar Jobse wuift het weg. Tien minuten later wuift de scheidsrechter na een schot van Joep Pranger weer een handsbal weg, maar enkele minuten later is het 1-0 door een hard schot van Ricardo Merrelaar. De vreugde is van korte duur. Mario Nijgh vergeet in te grijpen en de voorzet wordt ingetikt door Dave Hensbergen :1-1.

De tweede helft is een kwartier oud als het bij Zwaluwen beter gaat lopen. Passes komen vaker aan en Breukelen moet steeds verder terug. Een verre inworp wordt door Raoul Gillet teruggelegd op Merrelaar, maar zijn schot wordt met moeite gekeerd door de doelman. Dan een prachtige pass van Robin Hofman op Gillet, die uitstekend Merrelaar weet te vinden, maar zijn kopbal naar de grond stuit hard op en gaat over de lat heen. Dan weer Gillet die uit de draai met links de bal hoog naast het doel schiet. Floris Keizerwaard schiet daarna een vrije trap van een meter of twintig op de paal waarbij de rebound van Merrelaar tot corner wordt verwerkt. Het doelpunt voor Zwaluwen valt toch. Een lage corner van Jerry Scholman wordt met een snoekduik van Benjamin de Vries langs de binnenkant van de eerste paal in het doel gekopt (2-1). Dan wordt eerst doelman Turksma weggestuurd nadat hij Gillet heeft getorpedeerd en even later valt de tweede rode kaart voor Breukelen als Rachid Moamedie wederom Gillet neerschopt. Vlak voor tijd stuurt Hofman Nijgh weg en die schiet de bal beheerst diagonaal over invaldoelman Martin Turksma en zorgt voor de verdiende eindstand van 3-1.

 

Opstelling Zwaluwen

Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Benjamin de Vries, Leon Krznaric, Dennis van Rijn, Floris Keizerwaard (86. Robin den Breems), Jerry Scholman, Robin Hofman, Raoul Gillet, Ricardo Merrelaar, Joep Pranger (79. Nick Rutten)

Gerelateerd