Spektakel aan de Zwaluwenlaan

• 25-09-2016
VOETBAL - Zwaluwen had een groot deel van de wedstrijd weinig in te brengen tegen een vlot combinerend RVVH. Tegen enkele kleine kansjes voor Zwaluwen creëerde de ploeg uit Ridderkerk een paar hele grote en toen RVVH na een klein uur spelen op 0-3 kwam, gaf niemand meer een cent voor de kans op succes voor Zwaluwen. Twee aanvallende wissels en de lange hectische blessuretijd later werd de eindstand op 3-3 bepaald en pakten de Vogels alsnog een punt.

Zwaluwen laat in het begin zien dat het mee wil doen. Een schot van Robin Hofman vliegt naast en uit een corner van Jesper Gudde kopt Leon Krznaric de bal via de lat over. Even later duikt Danny Spelde een goed genomen vrije trap van Jesper Gudde uit de hoek. Daar zet RVVH een grote kans tegenover, maar de aanvaller mist. Daarna geeft Jermay de Nijs bij een uitval verkeerd breed en schuift de bal in de voeten van Robert Kooiman. Daarna is het RVVH dat toeslaat over rechts een lage voorzet kan simpel worden binnengetikt door Benjamin Martha (0-1). Zwaluwen heeft geen grip op de tegenstander en vlak voor de rust wordt het weer over rechts ook wederom simpel door Guytano dos Santos 0-2.

Na de rust een zelfde spelbeeld. RVVH bepaalt en Zwaluwen zit niet in de wedstrijd. Er wordt hard gewerkt, maar bij een uitval is het Stevie Soares die in de verre hoek de 0-3 aantekent. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar na een uur wordt er hands gemaakt door een speler van RVVH in het strafschopgebied en de penalty wordt hard en hoog benut door Ricardo Merrelaar (1-3).

Twee minuten later wordt Zwaluwen een tweede penalty onthouden als Jermay de Nijs onderuit wordt geschoffeld als hij vrij voor doelman Danny Spelde is verschenen. De 80 ste minuut wordt fataal voor doelman Spelde. Als hij uit zijn goal komt stopt hij de inzet van Jermay de Nijs, maar de spelers komen hard in botsing. Het levert Spelde een grote scheur in zijn gezicht op en waarschijnlijk een hersenschudding. Jeroen Kloosterman is zijn vervanger.

Een vrije trap van Gudde smoort en Kloosterman weet de bal te pakken. Zwaluwen zet hoog druk en een voorzet van Scholman wordt door Krznaric binnengekopt (2-3). Zwaluwen ruikt bloed en zet aan en in de tiende minuut van de blessuretijd kopt Raoul Gillet uit een corner van Gudde de bal achter de doelman (3-3). Een spectaculair einde aan een wedstrijd waar RVVH lange tijd domineerde maar Zwaluwen op wilskracht terugkwam.