Sterk Zwaluwen verslaat Spijkenisse

17-02-2019 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Vanaf de aftrap zette Zwaluwen de thuisploeg gisteren onder druk. Het leverde binnen een kwartier de 0-2 voorsprong op. Na de rust probeerde Spijkenisse terug in de wedstrijd te komen, maar de neergelegde Justin verzilverde zelf de strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

Zwaluwen begint sterk aan de wedstrijd en zet Spijkenisse vast op de eigen helft. In de elfde minuut schiet Tevyn Biekman de bal met een stuit in de verre hoek en laat doelman Termijn kansloos (0-1). Twee minuten later is het 0-2. Tim Gudde geeft strak voor, Justin van Mullem loopt in en tikt de bal langs de doelman. Spijkenisse wordt vastgezet en komt niet of nauwelijks voor het Zwaluwendoel. Vlak voor rust kan Jerry Scholman de wedstrijd op slot schieten, maar zijn lob over de doelman gaat rakelings voorlangs.

In de tweede helft probeert Spijkenisse onder de druk uit te komen. Als extra aanvaller is Peter de Lange in het veld gekomen. De ploeg moet het hebben van een enkele uitval. De enige echte kans is voor Kees Tol, die de bal over Marvin van Tienen lobt, maar de bal gaat naast. Dan wordt Van Mullem tijdens een actie ten val gebracht en schiet hij de toegekende strafschop feilloos binnen. Een dik verdiende overwinning van Zwaluwen, dat nog kans maakt op de tweede periode, doordat Jodan Boys gelijk speelde tegen Capelle.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date