Strijd om titel Oliebol 2015

05-01-2015 Sport Redactie

SCHERMEN - Bijna dertig jeugdige floretschermers streden zondag 4 januari om de titel Oliebol 2015. Op basis van leeftijd werden de deelnemers ingedeeld in drie poules. Alle schermers moesten binnen hun poule tegen alle anderen de floretten kruisen. 

Voor het eerst zou er ook rolstoelschermen worden georganiseerd. Het was heel jammer dat de desbetreffende schermers verstek moesten laten gaan. Wat wel door kon gaan was dat Bas Verwijlen, internationaal bekend schermer, de prijsuitreiking kwam verrichten. 

Er werd flink, soms zelfs fanatiek, maar steeds sportief gestreden: een sfeervol evenement. Bij de Kuikens, de jongste deelnemers, kon Trefpunt alleen zeer onervaren schermers inzetten. Het lukte hen derhalve niet een ereplaats te bereiken. Ze deden enorm hun best maar de meer ervaren schermertjes lieten zich gelden. Vorig jaar werden alle ereplaatsen bezet door leden van Schermacademie Zaïr: één Branko Ketner, twee Elise Kaho en drie Rachika Yoshimori. Nu werd de eerste plaats ongeslagen behaald door Rachika, de tweede door Branko en de derde door een SV Pallas-schermer, Sebastiaan Sijogo. Mooi resultaat voor Zaïr, dat ook de vierde en vijfde plaats bezette. 

In de middelste groep, de Benjamins, kon Trefpunt meer ervaring inbrengen en met succes. In de voorronden was de eindstand Tom Velkers SV Pallas één, Roan Maingay Zaïr twee en Jesse Slaats Trefpunt drie. Er moest daarna nog een eliminatie (een soort afvalrace) worden geschermd. Hierin kon Jesse zich uitstekend overeind houden. In zijn laatste partij versloeg hij Tom met 10-6. Tom Velkers werd tweede en Roan Maingay, net als vorig jaar, derde. 

Bij de ‘oudste’ groep, de Pupillen en Cadetten, ging het voor Trefpunt ook prima. Uitslag voorrondes: één Glenn Duivenvoorden Trefpunt, twee zijn zusje Faye Duivenvoorden Trefpunt en drie Bas Dirven Zaïr. In de eliminatie moest de fel strijdende Fay toch Bas voor laten gaan. Maar Glenn wist in een schier bloedstollende eindstrijd Bas met 10-9 te verslaan. Eindstand één Glenn Duivenvoorden, twee Bas Dirven en drie Faye Duivenvoorden. 

Oliebollen 2015 werden dus: Rachika Yoshimori (Schermacademie Zaïr), Jesse Slaats (SV Trefpunt) en Glenn Duivenvoorden (SV Trefpunt). 

Na een geanimeerde prijsuitreiking door Bas Verwijlen was er een Meet & Greet met deze kampioensschermer. Veel schermers maakten van de gelegenheid gebruik hem beter te leren kennen, met hem op de foto te gaan en zijn handtekening te bemachtigen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date