Teams Pollux starten de competitie goed

• 07-09-2015

HOCKEY - Zowel dames 1 als heren 1 mochten afgelopen weekend de competitie starten met een thuiswedstrijd tegen het sterke Hudito uit Delft. Hudito dames startte sterk, maar na 5 minuten was het offensiefje voorbij en nam Pollux het heft in handen. De nieuwe staf met Karlijn Petri en Priscilla Veenbergen speelt een ander systeem en verraste met fris aanvallend hockey de bezoekers. Dat leidde tot een aantal mooie kansen, maar de sterke keepster uit Delft wist van geen wijken en een andere bal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor Pollux. Femke Broek zag een mooi schot op onmogelijke wijze van de lijn worden gehaald: opnieuw was de keepster een sta in de weg. Terwijl iedereen zich verzoende met een gelijkspel, kreeg Hudito 1 minuut voor tijd een strafbal te nemen. Een prima reflex van Daphne Huijgens zorgde er voor dat beide ploegen ontevreden van het veld gingen als het gaat om het aantal punten. Vooraf had Pollux getekend voor een punt. Achteraf was er de blijdschap over het spel en de teleurstelling over 2 verloren punten.

De heren troffen in Hudito geen fijne eerste tegenstander. Samen met Zwart Wit, de tegenstander van volgende week, is Hudito favoriet voor de titel. Bij de bezoekers spelen sinds dit seizoen ook de oud Pollux-spelers Wouter Kalf en Coen Dieckman. Pollux kwam sterk uit de startblokken en opende via een push in de kruising van Micah Hinseveld de score. Roeland Wielaard pushte vervolgens een bal op de paal. Daarna ontstond er een open wedstrijd. Snel werd het 1-1 na een prachtige individuele actie. Het spel golfde op en neer en Pollux verzuimde meerdere malen om de leiding te nemen.

Na de rust werd het snel 2-1 uit een strafcorner van de sterk spelende Nick Belgraver. Het collectieve Pollux ging steeds meer geloven in een goed resultaat. Helaas werd na overleg de 3-1 van Perry van Stek afgekeerd. Toch was het opnieuw Nick Belgraver die een corner binnen pushte. Hudito maakte 5 minuten later de 3-2 en het was aan keeper Rick Zeegers te danken dat het zo bleef. Met enkele geweldige reflexen zorgde hij er voor dat de punten bij Pollux bleven en de eerste grote verrassing van het seizoen een feit is.