Ter Leede wint van Zwaluwen

23-09-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - In Sassenheim leed Zwaluwen de eerste nederlaag van het seizoen. De Vogels liepen lang achter de feiten aan en kwamen nooit echt los in deze wedstrijd. Het was met name Ian van Otterlo, die met drie doelpunten de totale productie van Ter Leede voor zijn rekening nam, die Zwaluwen de das om deed.  

Ter Leede start goed aan de wedstrijd. Het zet snel druk en Zwaluwen reageert aarzelend. Erwin de Groot kan de bal niet kwijt, leidt balverlies en Van Otterlo schiet de 1-0 op het scorebord. Een minuut later weer gevaar voor Zwaluwen maar een hard schot gaat voorlangs. Een blunder van doelman Michael Bekkers leidt de gelijkmaker in . Hij speelt een doeltrap in de voeten van Joseph Goncalves en die maakt koelbloedig de 1-1. Zwaluwen is dan optisch wat sterker. De ploeg lijkt ook beter in de wedstrijd te komen, maar in de tegenaanvallen is Ter Leede heel dreigend. In de 35e minuut schiet Van Otterlo zijn tweede tegen de touwen en is de 2-1 een feit. Op slag van rust ziet Justin van Mullem zijn inzet nog gekeerd worden door doelman Bekkers, waarna de spelers de kleedkamer op kunnen zoeken. 

In de 53e minuut ontvangt centrale verdediger Stefan Kraaijvanger van Ter Leede zijn tweede gele kaart en kan vertrekken. Het gevolg is zichtbaar. Zwaluwen langdurig in balbezit en op zoek naar de gelijkmaker. Ter Leede blijft levensgevaarlijk in de counter. In de 78e minuut is het in zo’n counter raak. Het is weer Van Otterlo die na een prachtige rush ook doelman Van Tienen weet te omspelen en de 3-1 aantekent. Zwaluwen creëert daarna nog enkele prima mogelijkheden, maar de zwak gestarte doelman Bekkers weet zijn doel nu verder wel schoon te houden.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date