Thierry Zulver super in vorm

19-02-2018 Sport Redactie

vlnr: Yagiz Atilgan, Joey Pop, Jack Hendriksen, Thierry Zulver en Stella van Droffelaar

ZWEMMEN - De 33e Speedo Jaargangwedstrijden korte baan zijn afgelopen weekend gehouden in zwembad de Zijl in Leiden. Traditiegetrouw komen tijdens deze wedstrijd de 18 snelste minioren van Nederland tegen elkaar uit in een 25 meter bad. Eigenlijk is deze jaargang finale het officieuze Nederlands Kampioenschappen korte baan voor minioren ( zwemmers tot en met 12 jaar).

Dit jaar waren er 6 deelnemers van ZVVS die zich tot de nationale top mogen rekenen. Onder leiding van Danny Zulver namen Thierry Zulver, Jack Hendriksen, Joey Pop, Yagiz Atilgan en Stella van Droffelaar deel aan dit evenement. Nikodim Markovic was helaas geveld door de griep en ook Jack Hendriksen moest zich helaas voor de 2e dag van dit toernooi afmelden. Voor Joey en Yagiz was dit hun debuut. En wat een debuut! Beide hebben zij het erg goed gedaan. Yagiz zwom van een 13e naar een 7e plaats met maar liefst een pr van 5.27 seconden En ook Joey wist een paar dikke pr's te behalen wat op de vrije slag resulteerde in een 8e plek. Ook de overige zwemmers hebben mooie persoonlijke records gezwommen en stegen daardoor een paar plaatsen in het eindklassement.

Uitblinker Thierry Zulver was dit toernooi wel bijzonder goed in vorm. 2 gouden, 3 zilveren en 1 bronzen medaille mocht hij aan zijn inmiddels uitgebreide prijzenkast toevoegen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date