Topaffiche aan de Sportlaan in 3e klasse C

16-03-2022 Sport Redactie

VOETBAL – Aanstaande zaterdag trappen VFC (za) en HBSS om 17.00 uur af aan de Sportlaan.Voor beide ploegen is de wedstrijd van cruciaal belang. VFC (za) zal de koppositie willen verdedigen in de strijd om het kampioenschap, waar het voor HBSS belangrijk is om punten te pakken voor een (vervangende) periodetitel. 

Afgelopen zaterdag kroonde VFC (za) zich, zonder te spelen, tot periodekampioen. HBSS bewees de zaterdag kwekkers een dienst door Zuidland met 3-1 huiswaarts te sturen. Door het puntverlies van Zuidland is VFC niet meer te achterhalen in de eerste periode. Maar de zaterdag kwekkers willen meer. VFC (za) lijkt dit seizoen samen met Zuidland te gaan uitmaken wie het kampioenschap gaat opeisen. VFC (za) heeft, met een wedstrijd minder gespeeld, twee punten voorsprong op de runner-up. Nummer 3 HBSS volgt met acht punten achterstand op gepaste afstand. Slechts eenmaal verloor VFC dit seizoen. Op het eigen terrein was MVV’27 op 12 februari met 1-2 te sterk.

HBSS kent een wisselvallig seizoen. Waar het team van Wolters, die onlangs zijn contract verlengde, verloor van laagvlieger Vierpolders, werd afgelopen week de nummer 2 Zuidland verslagen. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar hierdoor heeft de ploeg flinke averij opgelopen als het gaat om de strijd om een (vervangende) periodetitel en bovendien moet de club uit Schiedam uitkijken dat concurrenten hen niet inhalen en de derde plek overnemen. HBSS voert op dit moment de subtop aan. Met zes ploegen binnen vijf punten kent de 3e klasse C een subtop van plaats 3 tot plaats 8. Voor HBSS is het belangrijk om punten te pakken in de strijd om een (vervangende) periodetitel. HBSS is er dus alles aan gelegen om te winnen van VFC (za), maar dat zal sowieso de insteek zijn. Al is het maar om de grote concurrent een hak te zetten.

De derby heeft alles in zich om te ontbranden in een interessante voetbalstrijd. Iedere voetbalfan kijkt reikhalzend uit naar deze wedstrijd. Vlaardingen versus Schiedam, de haringkoppen versus de jeneverneuzen. Wat er ook gebeurt, spektakel is gegarandeerd. VFC (za) staat er goed voor, maar sluit HBSS niet uit. Kunnen ze er voor zorgen dat VFC (za) het een stuk lastiger gaat krijgen als het gaat om de strijd om het kampioenschap? We gaan het zaterdag allemaal zien aan de sportlaan in Vlaardingen.

Programma:
17.00 uur: VFC (za) - HBSS
17.45 uur: Loting Vlaardings voetbalkampioenschap
19.00 uur: FeestavondGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date