Topprestaties ZVVS zwemmers

25-09-2017 Sport Redactie

ZWEMMEN - ZVVS nam dit jaar deel aan de Nederlandse Estafette Kampioenschappen met maar liefst drie teams in verschillende leeftijdsgroepen.
Allereerst de jongens minioren 6: Yagiz Altigan, Dave Dirks, Jack Hendriks, Nikodim Markovic en Thierry Zulver. Zij moest drie keer zwemmen. De 4x50 schoolslag ging rap! ruim 9,5 seconden van de gezamenlijke inschrijftijd af! De 4x50m wisselslag ging ook snel, ruim 3,5 seconden van de tijd af! Na twee afstanden stonden zij tweede met een achterstand van slecht 64honderdste van een seconde… Marc zou zeggen: “Als ze wat willen, moet ze er voor zwemmen!” En dat hebben ze gedaan in een super spannende race, met ook hier de verbetering van de inschrijftijd met ruim 3,5 seconden. Deze mannen zijn Nederlands Estafettekampioen 2017-2018 !

Vervolgens waren er de dames meisjes junioren 3: Anna van Droffelaar, Jill Nai Chung Tong, Tessa Poot, Evelyn, Sophia van Droffelaar en Nurlaylah Kartosentiko. Zij moesten 4x zwemmen. Met de 4x100m schoolslag maakte ze een hele goed start. Als je maar liefst 8 seconden van de inschrijftijd afzwemt, gaat dat best heel hard. Ook de 4x100m rugslag en de 4x100m vrije slag werden met secondes aan verbeterde persoonlijke records afgesloten. Op de 4x100m wisselslag werd het dan beslissend. Nummer één had een te grote voorsprong en was een onmogelijke taak. Maar een tweede plaats was wel haalbaar. Nummer drie heeft het geprobeerd maar de ZVVS-dames liet zich niet van het zilver houden! De dames zijn uiteindelijk tweede geworden op het Nederlands Estafette Kampioenschap.

Tot slot zwommen ook jongens junioren 4: Jelle Bon, Bjorn de Heus, Jaap Schoenmakers, Lougo Gorré en Wesley Zulver. Ook zij moesten vier keer zwemmen. Ook bij alle vier hun afstanden werd de inschrijftijd door henzelf aan gort gezwommen. Anders dan bij de voorgaande estafetteploegen was er voor deze jongens geen zicht op een medaille. Mooie tijden zwemmen en een top 10 klassering was het hoogst haalbare. Niets dan respect voor het ontzettend hard zwemmen tot aan de laatste meter van deze wedstrijden! Deze heren zijn 9e geworden op het Nederlands Estafette Kampioenschap.
Al met al is er door de zwemmers van ZVVS een topprestatie neergezet!

Gerelateerd