Totale off-day Zwaluwen

• 20-04-2015

VOETBAL - Een ongelofelijk mat Zwaluwen verloor zaterdag verdiend met grote cijfers aan de Zwaluwenlaan. Smitshoek, dat strijdt voor lijfsbehoud, was veel feller en ging ook beter met de kansen om. Zwaluwen, dat in een veel te laag tempo de bal rond liet gaan, wist nauwelijks openingen te creëren en veel te weinig voor gevaar te zorgen. Aangezien Quick Boys in blessuretijd RVVH op de knieën kreeg, lijkt de vervangende periodetitel aan de neus van de vogels voorbij te gaan.

De eerste kans is wel voor Zwaluwen. Een makkelijk gegeven vrije trap wordt door Edwin van Bueren in de zestienmeter voor de voeten van Frank Stienstra geplaatst. De verdediger schiet de bal in één beweging net over de lat. Aan de andere kant gaat Sten Wever er vandoor en ook hij ziet zijn schot over het doel verdwijnen. Even later een prima genomen vrije trap over de Zwaluwenmuur, maar Nick Sanders weet gestrekt de bal tot corner te verwerken. Zwaluwen zoekt naar openingen maar weet die op de flanken niet te vinden. Dan gaat het mis bij de vogels. Bij een vrije trap wordt er balverlies geleden waarna er een snelle counter wordt uitgevoerd. Marvin Richard zet John de Ronde alleen voor Sanders en die schiet de bal hard onder de lat (0-1). Niet veel later is het 0-2 als de bal na een corner van dichtbij door Gerrit Jan Achterberg in het dak van het doel wordt geschoten. De eerste goede aanval van Zwaluwen is vlak voor de rust, als Delano a Cohen via een één-twee met Adair Veiga Lopes, alleen voor doelman Mike van de Wijngaart op kan duiken en die weet met een prima reactie A Cohen van scoren af te houden.

In de tweede helft claimt Zwaluwen tot twee maal toe een strafschop wegens hands, maar scheidsrechter Kloet wuift ze beiden weg. Aan de andere kant wel een strafschop als van Bueren met een op het oog correcte sliding in het strafschopgebied corrigeert. Niet in de ogen van Kloet die naar de stip wijst en ook nog volledig onterecht van Bueren een gele kaart geeft. Dat levert de captain een wedstrijd schorsing op. Gerrit Jan Achterberg pakt het cadeautje uit en brengt de stand op 0-3. De ingevallen Dimitry Gomes Almeida lobt de bal over de doelman en de doellijn heen, maar tot afgrijzen van iedereen neemt de assistent-scheidsrechter dit zuivere doelpunt niet waar. Even later een weer te gemakkelijk gegeven vrije trap voor Smitshoek die snel wordt genomen en prima wordt afgewerkt (0-4). In de 89ste minuut kopt Adair Veiga Lopes uit een corner nog de 1-4 in het net en blaast Kloet na de aftrap al snel voor het einde. Zwaluwen blijft ontredderd achter na een matte en vooral matige partij voetbal. Smitshoek is blij met de terechte overwinning die broodnodige punten oplevert voor de ploeg uit Barendrecht.