Turnseizoen van start voor Triade

28-11-2017 Sport Redactie

TURNEN - De kop is eraf, het turnwedstrijdseizoen is officieel begonnen met de eerste van twee regiowedstrijden van Zuid-Holland. Via deze wedstrijden kunnen de turnsters van de derde en tweede divisie zich weer proberen te plaatsen voor de landelijke finales van de KNGU. Nieuw dit seizoen is dat de turnsters zich nu ook voor een toestelfinale kunnen plaatsen.

De kick-off was afgelopen zaterdag in Bergschenhoek met de seniordames van Triade. Hoewel vroeg in het seizoen, waren de turnsters uiterst gemotiveerd om te laten zien hoezeer ze gegroeid zijn in de afgelopen maanden. De derde divisie dames mochten als eerste aan de start verschijnen op het toestel vloer. Jaimy Bordewijk liet een hele mooie oefening zien en had ook de hoogste moeilijkheid op dit onderdeel. Kim van der Touw turnde voor het eerst in een wedstrijd heel mooi een schroef voorover maar moest hiermee helaas een val incasseren. Merel van der Maas turnde eindelijk haar schroef achterover met succes. De dames vervolgde hun route naar het onderdeel sprong waar Jaimy gelukkig weer een mooie tsukahara turnde en nog een overslag hele draai, daar zij ook voor dit toestel een finale probeert te bemachtigen. Kim en Merel lieten hier vandaag maar één sprong zien, maar twee hele nette overslag half/half. Op het toestel brug turnden de dames heel netjes met een foutje (Jaimy) of iets minder netjes maar wel alles gelukt (Kim en Merel). Als laatste naar balk waar vooral Jaimy en Kim hier prachtige oefeningen turnden maar waar Merel helaas haar zenuwen niet meer in bedwang kon houden en een aantal keer het toestel voortijdig moest verlaten. Al met al hebben zowel Kim als Merel hun puntenrecord zwaar verbeterd en staat Kim op een gunstige achtste plaats momenteel. Jaimy pakte meteen in de eerste wedstrijd het goud en staat voorlopig eerste op zowel Sprong als Balk en tweede op Vloer!

In de laatste wedstrijd kwam onze senior tweede divisie turnster aan de start, Iris van der Weijde. Iris is net een stoomlocomotief, zij moet altijd eerst warmdraaien en haar eerste wedstrijd van het seizoen is dan nog net-niet Iris. Echter heeft Iris een nieuwe choreografie met twee nieuwe acro-series met succes geturnd, een anderhalve schroef achterover en een hele schroef voorover! Brug en Sprong liepen niet helemaal zoals gewenst, echter haar balkoefening was weer super en gewaardeerd met een 11.300. Alle turnsters hebben een druk programma de komende weken met volgend weekend het Turn Totaal Toernooi in Breda, de week erop het GVB Toernooi in Rotterdam en het weekend van de 16de december de regiowedstrijd voor onze jeugd en juniorturnsters.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date