Categorieën

Service

Turnster Britney Bordewijk haalt zilveren medaille

Turnster Britney Bordewijk haalt zilveren medaille
Sport

Turnster Britney Bordewijk haalt zilveren medaille

  • Redactie
  • 17-05-2016
  • Sport
Turnster Britney Bordewijk haalt zilveren medaille

Zilveren medaillewinnares Britney Bordewijk

TURNEN - Het gehele pinksterweekend staat voor de wedstrijdturnsters ieder jaar in het teken van de Open Bredase Turn Kampioenschappen, de OBTK. Ook dit jaar reisden de gehele bovenbouw van de Triade-selectie af naar Breda.

Zondag was het in de ochtend de beurt aan de Jeugd en Junioren 3e divisie, Roos Nagtegaal, Nina Scholte, Yona Rietdijk en Thirza van der Touw. Voor een aantal turnsters was hun programma al verzwaard met het oog op het nieuwe seizoen. De stabiliteit was dan ook nog niet optimaal maar wel werden nieuwe elementen geturnd en die lukten, wat zorgde voor tevreden turnsters en trainsters.

Begin van de avond kwamen de vier seniorturnsters aan de start, Jaimy en Leslie Bordewijk, Kim van der Touw en Merel van der Maas. Voor elke turnster was er hun eigen uitdaging deze avond. Jaimy heeft nog last van blessures maar startte heel sterk op brug en turnde een goede wedstrijd tot het laatste toestel sprong. Eindelijk sprong ze als eerste weer een tsukara na een half jaar, wat haar het hoogste cijfer opleverde:12.600. Bij sprong 2 ging het echter helemaal mis. Ze blesseerde haar knie zwaar bij het springen in de plank.

Leslie Bordewijk stond voor het eerst op de vloer na haar longoperatie en turnde 3 van de 4 toestellen. Het is een hele prestatie dat zij al zo snel weer in actie kon komen. De nieuwe vloeroefening van Kim van der Touw was nu al super uitgevoerd, ook zij heeft nieuwe elementen laten zien. Merel van der Maas turnt pas 3 maanden bij Triade en voor haar was de vuurdoop zondag binnen het team. In zeer korte tijd heeft zij al veel progressie gemaakt. Een nieuw team en een hoger niveau, maar uitstekend geturnd.

Maandagochtend was deel twee van de competitie en was er nog één troef in handen bij de Jeugd 2de divisie: Britney Bordewijk. Eerst was er een rommelige start waarbij ze op het laatste moment toch nog op een ander toestel moest starten dan gepland. Het hele seizoen liep tot nu toe niet lekker, minder trainingsuren en hierdoor minder vertrouwen en onzekerheid in de wedstrijden. Echter gisterochtend doorbrak Britney deze trend voor haarzelf. Zij was heel sterk en turnde een geweldige wedstrijd met een topcijfer op Balk (12.000) en een groot compliment voor de choreografie van haar vloeroefening. Zeer verrassend zette Britney een persoonlijk puntenrecord van 44.175 neer en pakte hiermee het zilver!

Nog twee wedstrijden staan op het programma voor de club; de NK Finale 2de divisie op 28 mei voor Iris van der Weijde en op 4 en 5 juni de Haagse Bosan Cup als afsluitend toernooi.