Categorieën

Service

Turnsters Leonidas Dovido draaien goed mee

Turnsters Leonidas Dovido draaien goed mee
Sport

Turnsters Leonidas Dovido draaien goed mee

  • Redactie
  • 30-11-2015
  • Sport
Turnsters Leonidas Dovido draaien goed mee

TURNEN - Op zaterdag 28 november werd de eerste plaatsingswedstrijd van het district Zuid-Holland georganiseerd in Rotterdam. Sinds de start van het seizoen 2015-2016 hebben deze wedstrijden een andere opzet gekregen. Voortaan moeten de turnsters 2 districtswedstrijden turnen en van daaruit kan doorstroming plaatsvinden naar de volgende rondes.

Zaterdag was het voor Leonidas Dovido in de eerste ronde de beurt aan Meinke Pons (pupil 2 N2). De eerste wedstrijd in het seizoen is altijd goed om te kijken hoe je ervoor staat in het deelnemersveld. Meinke liet op sprong en vloer zien wat ze waard was. Ook op brug en balk heeft Meinke haar best gedaan. Voor eind januari zit er gelukkig nog een heleboel rek in, met een aantal plusjes die eraan zitten te komen. Dan haalt Meinke hopelijk een fors hogere score.

In de derde ronde mocht Mira Beckers (jeugd 1 N3) laten zien wat zij in haar mars had. Mira heeft een goede wedstrijd gedraaid zonder fouten te maken. In een zeer sterk deelnemersveld is Mira op de 25e plaats geëindigd.  

 

Tweede wedstrijddag

Zondag 29 november was al weer de volgende wedstrijddag. Op die dag werd het toernooi van GV Barendrecht georganiseerd. Dit was een extra toernooi voor de turnsters die nog geen districtswedstrijd hoefden te turnen (zij mogen in januari in actie komen).

In de eerste ronde op de ene baan Luna Ruijs en Julia Oorthuis (pupil 1 N3) en in de andere baan Manouck van der Plaat, Nina Zwamborn, Demi Molenaar en Louise Hentzen (pupil 2 N3). Deze vier dames zijn hard aan het werk om de salto van brug onder de knie te krijgen, maar voor vandaag zat hij er nog even niet in. Dat dus met een achterstand begonnen zou worden op brug was geen verbazing. Het doel was om vanuit die onderste regionen op te klimmen naar de middenmoot om later, als die salto van brug er is, écht mee te kunnen gaan doen.

De zenuwachtigste van alle turnsters was Manouck. Voor haar was deze wedstrijd haar debuut op dit hogere niveau. De Arabier/flikflak op vloer sprong ze prima. Ook de andere drie turnsters deden het erg goed op balk en vloer. Demi scoorde met een 14e plaats de topscore op vloer. Daarmee klom ze zelfs naar een zevende plek in het eindklassement. Iets achter Demi eindigde Nina, die vooral liet zien steeds beter te worden qua uitstraling. Een 12,4 op balk was een prachtige score. Louise vond ook de aansluiting met de middenmoot door haar strakke werken op alle toestellen. Ook Luna en Julia hebben beiden een goede wedstrijd gedraaid en zijn daarmee 17e en 18e geworden in een deelnemersveld van 30 turnsters. 

In de tweede ronde was het de beurt aan instapper Evy van der Sar. Als eerste turnster op balk legde zij met een foutloze oefening de lat erg hoog voor de rest. Evy werd keurig elfde in een heel sterk deelnemersveld.  

Tot slot was het de beurt aan een behoorlijk nerveuze Padmé Broekmans. Voor het eerst keuze oefeningen turnen is ook spannend. Zij liet zich niet gek maken door andere turnsters en zette een prachtige score neer van 38,75. Vandaag was vooral de ervaring van de wedstrijd het belangrijkste om de komende wedstrijden met zelfvertrouwen in te gaan.

Kortom: het ziet er goed uit voor komend seizoen. Nog even een maandje werken aan de puntjes op de i en dan gaan de turnsters van Leonidas Dovido zeker knallen tijdens de districtswedstrijden in de regio Zuid-Holland.