Twee podiumplekken voor turnsters Triade

12-12-2017 Sport Redactie

TURNEN - Het was een uitdaging om afgelopen zondag in Barendrecht door de sneeuw te komen maar alle turnsters van Triade Vlaardingen lukte het om op tijd aanwezig te zijn voor het GVB Toernooi in Barendrecht.

Vorige week tijdens het TTBC toernooi in Breda waren de turnsters nog wat zenuwachtig zo in het begin van het seizoen en waren de resultaten wisselend. Deze twee zware toernooien aan de start van het wedstrijdseizoen zijn uitermate geschikt voor de dames om hun nieuwe programma te testen en zich te meten met de beste turnsters van Nederland. Vandaar ook dat deze toernooien gekozen worden door de trainsters om de voorbereiding op de landelijke wedstrijden optimaal te laten zijn.

Verrassend pakte Iris van der Weijde hier al twee keer brons, op het toestel balk en brug! Afgelopen zondag in Barendrecht startte bij de Jeugd 3de divisie Ivory Bosveld die een hele nette wedstrijd liet zien en zich met 2 volle punten verbeterde ten opzichte van Breda een week eerder.
De junioren 3de divisie Roos Nagtegaal en Liselot van den Boogert lieten ook progressie zien en eindigden in de middenmoot. Als laatste kwamen de senioren aan de start. De senioren 3de divisie, Jaimy Bordewijk, Kim van der Touw, Thirza van der Touw en Merel van der Maas starten op het toestel balk. Kim liet hier een uiterst strakke oefening zien die beloond werd met een 11.050. Merel struikelde helaas op balk maar de overige toestellen waren wederom beter deze week met een hele mooie vloeroefening. Thirza is dit seizoen eerstejaars senior en kan zich nog niet meten met de top, hoewel zij zeker netjes turnde gisteren. Jaimy was ziek maar wilde absoluut turnen. Zij turnde niet een topwedstrijd maar pakte alsnog heel knap de zilveren medaille.

Bij de senioren 2de divisie kwam Iris van der Weijde aan de start. Iris turnde deze wedstrijd wel bijna haar volledige programma en zat duidelijk beter in de wedstrijd dan in Breda. Zij revancheerde zich ten opzichte van vorige week ook met ruim 2 punten in de meerkamp en stond heel verrassend op het podium met een bronzen plak.

Gerelateerd