Twist-dames verliezen aansluiting met top

• 12-12-2016
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist speelden een uitwedstrijd tegen R.H.V. uit Rijen, waarbij aansluiting met de bovenste plaatsen de inzet was. De dames van R.H.V. begonnen agressief aan de wedstrijd en namen direct het initiatief. S.C. Twist had geen antwoord op het gevarieerde en snelle spel van R.H.V. en liep vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. De rust brak aan bij een 14 – 8 achterstand van S.C. Twist.

Na de pauze stond de verdediging van S.C. Twist anders opgesteld en kregen ze grip op de aanval van R.H.V.. Ook aanvallend werd er gevarieerde en agressiever gespeeld en vochten de dames van S.C. Twist zich terug in de wedstrijd. Met nog een kleine tien minuten te spelen was de achterstand teruggebracht tot een doelpunt verschil, 19 – 18 .

De inhaalrace had S.C. Twist blijkbaar veel kracht gekost waardoor de schoten iets onzuiverder werden en zeer regelmatig tegen paal en lat werd geschoten. Het missen van kansen door S.C. Twist hielp R.H.V. weer in de wedstrijd. Toen de dames van S.C. Twist ook nog een tijdstraf kregen was de wedstrijd gelopen en speelde R.H.V. rustig de tijd vol. Het eindsignaal kwam na een spannende wedstrijd bij 26–22.

Door deze nederlaag raken de bovenste drie plaatsen uit het zicht. Volgende week spelen de handbaldames van S.C. Twist een thuiswedstrijd tegen Goodflooring H.M.C./HVM uit Raamsdonkveer die evenveel punten hebben. Aanvang van de wedstrijd om 13.25 uur in sporthal Westwijk.