Twist heeft de smaak weer te pakken

• 04-02-2019
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond alweer de eerste return wedstrijd op het programma en wel tegen KZ De Danaïden uit Leiden. De thuiswedstrijd hadden de Vlaardingers redelijk makkelijk gewonnen met 20-16.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Twist was wel de bovenliggende partij alleen De Danaïden is een taaie ploeg en had op elk doelpunt van Twist in de eerstvolgende aanval meteen een antwoord. Na een kwartier stond er een stand van 5-5 op het bord. Door geduldig te blijven spelen en niet meteen de eerste de beste kans te pakken, liep Twist langzaam uit naar 8-10. De laatste acht minuten voor de pauze wist Twist nog drie maal te scoren en De Danaïden mooi van het scoren af te houden. Dus de rust werd bereikt bij een 8-13 voorsprong.

De tweede helft was nog maar vijf minuten oud en Twist stond zes doelpunten voor 9-15. Echter hierna stokte het scoren compleet bij Twist, terwijl de ploeg wel mooie kansen wisten te creëren, maar de bal wilde er niet meer ingaan. De Danaïden kwam langzaam aan steeds dichterbij en Twist verzuimde om de wedstrijd echt op slot te gooien alhoewel ze wat spel aan gaat nog steeds de betere waren. En hierdoor stond het met nog maar vijf minuten te gaan 16-17. Nog wel steeds in het voordeel van Twist. Door erg geconcentreerd te blijven verdedigen, speelde Twist de wedstrijd als team volwassen uit en gingen de uiteindelijk verdiende twee punten mee terug naar Vlaardingen.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen laagvlieger Madjoe op het programma en wel om 19.05 uur in de Westwijkhal.