Twist neemt de punten mee uit Reeuwijk

• Rene Kooiman
  • 22-09-2019
KORFBAL - Met in hun achterhoofd de laatste wedstrijd tegen Reeuwijk, die ging verloren met 12-19, vertrokken de korfballers van SC Twist dit weekend richting Reeuwijk-Brug. Op een zonovergoten kunstgrasveld floot de scheidsrechter om 16.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

Het duurde even voordat beide ploegen hun draai hadden gevonden, maar uiteindelijk was het Twist dat als eerste de korf wist te vinden: 0-1. Het antwoord van Reeuwijk volgde redelijk snel daarop met 1-1 en 2-1. Hierna nam Twist het initiatief zowel aanvallend maar zeker op verdedigend vlak over. De Vlaardingers gaven Reeuwijk geen centimeter ruimte, en mede hierdoor liep Twist uit naar 3-5 en 4-6 en werd de rust bereikt met een 5-7 voorsprong.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld te zien als de eerste helft met een sterk verdedigend Twist, waar Reeuwijk geen antwoord op kon vinden ondanks de wissels die weren doorgevoerd.

Aanvallend was het spel van Twist misschien niet altijd sprankelend, maar het was wel zeer effectief want na de rust kwam Twist op een verschil van 4 doelpunten en die hebben de spelers niet meer weggegeven. Twist speelde het professioneel uit. Bij het laatste fluitsignaal stond er een stand van 10-15 op het scorebord in het voordeel van Twist.

Volgende week weer een thuiswedstrijd om 15.30 uur tegen IJsselvogels uit Moordrecht.