Twist sluit veldcompetitie matig af

• Redactie
  • 13-10-2015

KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist hebben de laatste veldwedstrijd niet met winst afgesloten. De uitwedstrijd tegen Kinderdijk ging met 24-16 (10-6) verloren. Door het verlies sluit de ploeg uit Vlaardingen West de najaarscompetitie af op de vierde plaats.
Het duurde even voordat beide ploegen de korf gevonden hadden, maar daarna werd er op het kleine veld veel gescoord. Het was Kinderdijk dat na de 2-2 het initiatief had en via 4-3 uitliep naar 7-3. De thuisploeg hield dit verschil vast tot aan de rust.

Tweede helft

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Twist verdedigde de thuisploeg niet strak genoeg en had zelf meer moeite om de kansen te creëren en te benutten. Na de 10-7 liep Kinderdijk snel uit naar 14-7. Twist moest uitkijken dat het geen monsterscore tegen zou krijgen. Dit gebeurde dan ook niet. De ploeg uit Vlaardingen West kwam nog terug tot 16-11, maar daarna was bij 19-11 de wedstrijd gespeeld. In de laatste twintig minuten scoorde beiden ploegen nog vijf keer: 24-16.
Door de nederlaag staat Twist nu op de vierde plaats in de poule. Er werd verloren van de top drie en tegen de overige ploegen werd er maar één punt verspeeld. De focus kan vanaf nu op de zaalcompetitie. Op 7 november zal de eerste competitiewedstrijd gespeeld worden.