Twist weer een stapje dichter bij het kampioenschap

• Rene Kooiman
  • 04-02-2018
KORFBAL - Het was afgelopen zaterdag niet de vraag of sc Twist zou winnen maar meer met hoeveel er gewonnen werd van THOR uit Rotterdam. Thor was de eerste ploeg die wist te scoren maar daarna was het eigenlijk alleen maar Twist wat de klok sloeg. Thor probeerde in het tempo van de Vlaardingers mee te gaan maar dat hielden ze maar hooguit 20 minuten vol. Hierna gaf Twist nog wat meer gas en zo werd de ruststand met 17-7 bereikt.

Zou de ploeg ook deze keer weer de 30 doelpunten kunnen aantikken? Na 15 minuten in de tweede helft stond het alweer 25-12 dus het zou moeten lukken. Het hoge tempo wat Thor in het begin probeerde te spelen begon hun tol te eisen want er vielen een paar spelers van Thor spontaan om. Met de laatste krachtsinspanning scoorde Thor zelfs 4x op rij. Twist probeerde nog van alles om de 30 te halen maar dat lukte helaas net niet. Het laatste doelpunt, de 29ste, werd gemaakt door debutant Lars de Kruik ( A-speler). De eindstand was dus 29-18. Nog maar twee wedstrijden winnen en dan is Twist KAMPIOEN.

De doelpunten werden gemaakt door Lisa vd Bie 8x, Jeroen de Kruijf 7x, Roos Boersma 4x, Sem Tok 4x Judith vd Bie 3x, Nienke Boersma, Michael Spork en Lars de Kruik (allemaal 1x)

Na de wedstrijd was er nog een leuke verrassing van de Gemeente Vlaardingen want Twist kreeg de Flip Vethaakprijs voor Team van het jaar 2017 uitgereikt door wethouder/locoburgemeester Arnout Hoekstra.