Twist wint moeilijke uitwedstrijd tegen Reeuwijk

• 07-09-2020
KORFBAL - Na een redelijk goed verlopen oefenprogramma (drie van de vier wedstrijden werden gewonnen) mocht de formatie van de nieuwe trainer Bert Mol aantreden tegen het altijd lastige Reeuwijk. De formatie van Twist 1 bestaat dit jaar uit Lisa vd Bie, Roos Boersma, Maaike Kroos, Jill Lauwigi, Robin vd Hil, Jarno Meulstee, Jeroen de Kruif en Sem Tok. Door een blessure van Jeroen begon Michael Sport vandaag in de basis.

De eerste vijf minuten was het nog even aftasten tussen beide ploegen maar daarna was het Twist dat drie keer op rij wist te scoren en zodoende een 3-0 voorsprong nam. Helaas voor de Vlaardingers wisten ze deze voorsprong niet vast te houden. Door wat onoplettendheid in de verdediging gaven ze Reeuwijk de kans halverwege de eerste helft terug te komen tot 5-5. Hierna wist Twist wel steeds een doelpunt voor te komen maar Reeuwijk kwam steeds langszij. De ruststand was dan ook 9-9.

Het eerste doelpunt na de rust was voor Reeuwijk, maar Twist reageerde meteen door drie keer op rij te scoren en zo twee doelpunten verschil te creëren. Later bleek dit de beslissing geweest te zijn in de wedstrijd. Via 12-10 werd het 15-12 en met nog vijf minuten te gaan stond het 15-13. Door goed te blijven kijken en lange aanvallen te spelen, speelde Twist het bekwaam uit en ging met een 16-14 overwinning aan de haal.

Al met al een verdiende overwinning, misschien nog niet heel soepel en vallen er nog dingen te verbeteren maar het was wel een teamprestatie en dat telt. Volgende week zaterdag speelt Twist thuis om 15.30 uur tegen het onbekende DKB uit Best.