Twist wint tweede thuiswedstrijd

• 11-10-2021
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond na twee uitwedstrijden op rij dan eindelijk weer een thuiswedstrijd voor Twist op het programma en wel tegen het onbekende Dunas uit Den Haag. Het enige dat van deze ploeg bekend was, was dat ze twee punten minder hadden dan Twist.

Twist kwam goed uit de startblokken en nam een 3-0 voorsprong voordat Dunas iets terug deed. Echter gezien het duidelijke niveauverschil mocht deze wedstrijd niet verloren worden door Twist. De spelers hadden dit ook snel door en via 5-1 was het vlak voor de rust 10-3. Dit was dan ook de ruststand. Gezien het vertoonde spel zou Twist deze wedstrijd wel eens met grote cijfers kunnen gaan winnen.

Na rust trok Twist fel van leer en liep binnen vijf minuten uit naar 14-5. Hierna volgde een wat mindere fase waarin Twist niet wist te scoren. Dunas kwam iets dichterbij (14-8). Hierna pakte Twist de draad weer goed op en halverwege de tweede helft was het verschil alweer vergroot naar acht doelpunten: 16-8. Twist kon vervolgens uitlopen naar een eindstand van 25-11.

Een meer dan verdiende overwinning voor het goed spelende Twist. Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer 2 (Weidevogels uit Bleiswijk) op het programma.