Twist wint uit van ADO

• 10-12-2017
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond dan de uitwedstrijd tegen Ado uit ’s Gravendeel op het programma. Vooraf werd Ado als een gevaarlijke outsider gezien voor het kampioenschap, maar dat hadden ze nog niet echt laten zien in de voorgaande vier wedstrijden; dit in tegenstelling tot Twist want die hadden deze alle vier wedstrijden redelijk makkelijk gewonnen.

De wedstrijd begon voortvarend en binnen zeven minuten was het 0-4 voor Twist. Toen deed Ado eindelijk wat terug: 1-4. Door erg goed verdedigen van de kant van Twist kwam Ado amper aan scoren toe terwijl Twist de korf redelijk makkelijk wist te vinden en zo werd er een ruststand van 3-12 bereikt en was er geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft was toch iets anders. Twist wist de korf haast niet meer te raken terwijl Ado dit nu wel wist te doen. Dit kwam mede doordat Twist niet zo strak meer verdedigde als in de eerste helft. Hierdoor stond het na 10 minuten in de tweede helft ineens 9-15 en drie minuten later zelfs 11-15. Met een tussensprint van vijf minuten bracht Twist de stand weer op 11-20. Hierna scoorden de Vlaardingers nog maar één keer terwijl Ado er nog zo’n zes ingooide.

Al met al een verdiende overwinning alhoewel de uitslag minder doet vermoeden: 17-21.

De doelpunten werden gemaakt door : Sem (8x), Jarno (5x), Jeroen (4x), Lisa (2x), Judith en Michael (beide 1x)