Twist wint zesde wedstrijd op rij.

• 17-12-2017
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond alweer de zesde wedstrijd op het programma voor Twist 1. Deze keer tegen de onbekende tegenstander Sperwers uit Rotterdam. Sperwers had de voorgaande wedstrijdwisselvallig gepresteerd en op papier zou dit dan ook niet de moeilijkste wedstrijd moeten zijn maar je mag nooit een ploeg onderschatten.

Het begin ging nog een beetje stroef bij Twist en na een minuut of 12 stonden ze zelfs met 5-6 achter. Maar hierna was het alleen maar Twist wat de klok sloeg. Er kwam nu een ijzersterke periode van Twist en liepen ze via 10 -7 uit naar 16-7. Vlak voor rust deed Sperwers nog iets terug 16-9.

Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd niet echt. Twist was op alle punten een stuk beter dan Sperwers waarbij wel opviel dat de dames van Twist zowel aanvallend als verdedigend een paar klasse beter waren dan hun tegenstander. Twist scoorde in de tweede helft 12 keer en Sperwers 6 keer. Dus bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond de stand 28-13 op het scorebord. Helaas was dit alweer de laatste wedstrijd van het jaar en staat Twist pas op 6 januari weer in het veld tegen Dijkogels uit Maasdijk.

De doelpunten werden gemaakt door Sem Tok (9x), Lisa vd Bie (6x), Roos Boersma (5x), Jeroen de Kruijk, Judith vd Bie, Michael Spork (2x), Jarno Meulstee en Daan vd Vorst (1x)