Twist zet goede lijn voort

• 17-09-2018
KORFBAL - Na vorige week makkelijk te hebben gewonnen van Nexus, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen kampioenskandidaat DES uit Delft op het programma. De wedstrijd begon voortvarend voor Twist want de eerste twee doelpunten kwamen van Twist’s kant. Hierna was DES over de eerste klap heen en kwam langzaam in hun spel en ontstond er een interessante strijd. DES liep uit naar 3-5 maar Twist kwam binnen twee minuten weer terug tot 5-5. DES zette weer aan en kwam op een 5-8 voorsprong. Kantelde de spannende wedstrijd nu en ging Twist achter de feiten aanlopen of rechte ze nog een keertje de rug. Dat laatste was gelukkig het geval en door erg goed spel draaide ze de achterstand om in een 10-9 voorsprong met de rust.

Na de rust bleven beide ploegen in elkaars spoor en na tien minuten stond het 13-12. Hierna nam Twist een voorsprong van vier doelpunten (wat aan het eind dus de belangrijkste fase in wedstrijd is geweest) 16-12. Met nog zo’n vier minuten te gaan was de stand van 20-16 bereikt. Dit kon niet meer mis gaan, zou je zeggen. Echter DES zette nog ene keer alles op alles en kwam terug tot 20-19. Maar hier bleef het gelukkig voor de Vlaardingers bij.

Al met al een verdiende overwinning waar Twist een enorme veerkracht heeft getoond en bij tijd en wijlen erg goed spel op de mat bracht.