Valse start korfballers Twist

• Redactie
  • 09-09-2019
KORFBAL - Na de uitstekende voorbereiding mocht Twist dan afgelopen zaterdag voor het echie aan de bak tegen de Zeeuwse ploeg Tjoba. De eerste helft leverde Twist een goede wedstrijd af en kwam meerder malen op een voorsprong van twee doelpunten echter dit wisten ze niet uit te breiden naar een doelpunt of vier, wat gezien het vertoonde spel zeker terecht had geweest. En zoals vaak gebeurt, kwam Tjoba net voor de rust voor het eerst op voorsprong 9-8. Dit was ook de ruststand. De tweede helft was er echter een met een geheel ander spelbeeld, dit kwam deels doordat Twist de kansen niet meer benutte maar het grootste verschil was toch wel deze keer de scheidsrechter die de tweede helft heel erg inconsequent floot en een paar cruciale beslissingen nam in het voordeel van Tjoba en hen hiervoor vier strafworpen gaf terwijl er tegen de Vlaardingers dezelfde overtredingen werden begaan die alleen spelhervattingen opleverde. Hierdoor begonnen de spelers zich te ergeren en kwamen ze niet meer echt in hun spel.

Nu willen we niet de scheidsrechter overal de schuld van geven, maar als je de scheidsrechter op de fiets naar deze wedstrijd kon komen en er drie spelers van Tjoba nog niet zolang gespeeld hebben bij de vereniging van de scheidsrechter en in de rust gezellig tussen de supporters van de thuisverenging een babbeltje gaat staan maken, dan weet je ongeveer wie er zijn voorkeur heeft. De wedstrijd eindigde bij een stand van 16-12 in het voordeel van Tjoba. Deze wedstrijd maar snel vergeten en toe gaan werken naar de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Tilburg. De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur.