Veel belangstelling voor fit-test

16-08-2017 Sport Redactie

Fotografie: Peter Spek

VLAARDINGEN - Voor de fit-test nieuwe stijl, die gepland staat op zaterdag 30 september, is erg veel belangstelling. Al driehonderd deelnemers hebben zich ingeschreven en deze is daarmee helemaal volgeboekt. De organisatie, die in handen is van Vlaardingen in Beweging, in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, heeft daarom besloten op zaterdag 14 oktober een tweede fit-test te organiseren. Ook daarvoor zijn al honderd deelnemers ingeschreven. De fit-test is bedoeld voor de inwoners van Vlaardingen van 55 jaar en ouder.  

De gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat iedere inwoner aan bewegingsactiviteiten meedoet om een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen om zo lang mogelijk gezond en fit te blijven. Belangrijk is daarom te beginnen met een fitheidstest om te weten te komen hoe het met de fysieke gesteldheid is gesteld. Een fit-test is daarvoor het aangewezen middel om daar achter te komen. De fit-test is een beweegtest waarbij men matig intensief beweegt en er getest wordt op coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht, reactie, bloedrijk, B.M.I en bloedsuiker. De test duurt ongeveer een uur. Na afloop worden de uitslagen van de test persoonlijk besproken en kunnen er vragen gesteld worden en kan er een advies gegeven worden over de sport- en beweegactiviteiten in Vlaardingen.

De fit-test, zowel op 30 september als op 14 oktober, vindt plaats in de Sporthal Holy aan de Korhoenlaan. Aanmelden kan via www.stichtingvib.nl/fittest  of via telefoonnummer 010-3132778. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een uitnodiging met de juiste tijd voor deelname aan de fittest. De kosten bedragen vijf euro.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date