Verdiende overwinning van Twist op Atlas

• 10-12-2018
KORFBAL - Afgelopen zaterdag speelde Twist een uitwedstrijd  in Oost-Souburg tegen het relatief onbekende Atlas. Net zoals vorig week was de start wat moeizaam en stonden de Vlaardingers binnen drie minuten achter met 3-1. Gelukkig herstelden ze het ook deze keer weer vrij snel en na vijf minuten was de achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong. Atlas deed meteen wat terug 4-4. Echter een tussensprintje van Twist was voldoende om Atlas de hielen te laten zien. Twist kwam 8-4 voor. Tot aan de rust scoorde beide ploegen nog 2 maal zodat de ruststand 10-6 was in het voordeel van Twist.

Na de rust kwam Atlas goed uit de startblokken en maakte er al heel snel 10-8 van. Twist was echter niet van z’n stuk te brengen en scoorde vijf keer op rij. Deze klap kwam Atlas niet meer te boven. Twist balde de wedstrijd professioneel uit en kwam verder dan ook niet meer in de problemen. Beide ploegen wisten nog wel een paar keer te scoren en zo kwam de einstand op het scorebord te staan van 17-24.

De komende vier weken staan er geen wedstrijden op het programma, maar 12 januari mogen de korfballers weer het 'veld' in tegen OZC uit Rotterdam.