Categorieën

Service

VFC G-team weer op TV

VFC G-team weer op TV
Sport

VFC G-team weer op TV

  • Redactie
  • 01-09-2019
  • Sport
VFC G-team weer op TV
VOWTBAL - Na hun optreden bij Veronica Inside op Kerstavond, zijn de mannen en vrouwen van het VFC G-team (mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking) dit keer te zien in het Tv-programma 'Make Holland Great Again (MHGA)'. In dit programma van BNN/VARA helpen de makers mensen of instanties die ergens naar op zoek zijn. Dat kan een singeltje van The Beatles of een orgaandonateur zijn. 

In het kader daarvan kwam de redactie van MHGA dit voorjaar een oproep tegen van het G-team op sociale media waarin werd aangegeven dat ze zoek waren naar nieuwe spelers. Met de makers van het programma werd een scenario en een draaiboek opgezet. Omdat het concept vooraf niet naar de concurrentie mocht uitlekken, werden- zonder daar ruchtbaarheid aan te geven - begin juni opnamen gemaakt. Dit was tijdens een reguliere training op woensdagavond en een paar weken later ook nog een keer tijdens een clinic waar een aantal de aspirant spelers werd verwelkomd. Ook is er in Vlaardingen gefilmd tijdens de zoektocht naar nieuwe spelers en zijn er beelden van een hilarische stickeractie. 

Naast interviews met oude en nieuwe spelers, componeerden MHGA ook een speciale Rap die op veld 2 werd gezongen door presentator Shahil Amar Aïssa met de G-spelers als achtergrondkoor. Inmiddels is het programma gemonteerd en klaar voor uitzending. Trainer Hennie Meder en coach Dick van Gooswilligen waren deze week te gast bij BNN/VARA in Hilversum om de voorvertoning te bekijken. Na afloop liet het tweetal weten erg tevreden te zijn met het eindresultaat. Ook de makers van MGHA kijken terug op een prima samenwerking met VFC. ,,Alles was mogelijk en wat er niet was, werd geregeld. Dat maken we ook weleens anders mee. Wat ons ook opviel was dat iedereen heel relaxed omging met het feit dat er cameraploegen rondliepen. De interviews met de spelers gingen ook heel professioneel. Alsof ze dit dagelijks doen. Wat ons betreft staat 'G'vanaf nu voor Great!'' 

De uitzending, waar nog twee andere zoektochten worden behandeld, is dinsdag 3 september om 20.25 uur te zien bij BNN/VARA op NPO 3. Het VFC-item duurt bij elkaar 15 minuten en is verdeeld in twee blokken. De uitzending wordt in de loop van de week nog diverse malen herhaald en is ook terug te zien via NPO Uitzending Gemist.