VFC wint streekderby

• Redactie
  • 06-03-2017
VOETBAL - Excelsior’20 uit Schiedam heeft zaterdagavond de halve-derby tegen het Vlaardingse VFC verloren. De wedstrijd in de Tweede Klasse D ging met 3-2 verloren.

Excelsior'20 was gebrand op revanche: eerder dit seizoen hadden de Schiedammers de thuiswedstrijd met 0-3 verloren. In Vlaardingen leek Excelsior’20, na een goede eerste helft, af te gaan op een overwinning. Al na dertien minuten had het een 0-2 voorsprong genomen door treffers van Mitchell Schrauwers en Cas Smulders. Met deze 0-2 voorsprong ging Excelsior’20 ook de rust in.

Na rust tapte VFC uit een ander vaatje en daar hadden de Schiedammers geen antwoord op. Binnen tien minuten had VFC de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Excelsior’20 probeerde in de slotfase nog wel om het onheil te keren, maar de verdediging van VFC gaf geen krimp. Het bleef bij 3-2.