VFC (za) wint in hol van de leeuw

• 06-03-2022
VOETBAL - VFC (za) heeft zaterdag met 0-1 weten te winnen in het hol van de leeuw. Tegen Zuidland wist enkel Dimitri van der Meer het net te vinden. Met zijn 8e doelpunt van het seizoen schiet hij VFC (za) 5 punten los van Zuidland.

Wat vooraf bestempeld stond als de wedstrijd van het seizoen, ontbranden in een spannend spektakel. In de eerste 30 minuten is het met name Zuidland met het betere van het spel. De zaterdag kwekkers worden continue teruggedrongen, maar Zuidland weet niet erg gevaarlijk te worden.
Na 30 minuten weet VFC (za) de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken door het tempo flink op te schroeven. Na een corner van Pranger stuitert de bal voor open doel over drie voeten. Niet veel later is het van der Meer die een voorzet van Pranger maar net naast kopt.
Vlak voor rust is het dan eindelijk raak. van der Meer weet de bal achter doelman Nagy te werken. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege een duwfout.

Na de thee is het opnieuw VFC (za) dat scherp begint. 3 minuten na rust een vrijetrap van Pranger die via het hoofd van Betcke op de lat belandt. Nog geen minuut later is het de Bruin die de bal net naast schiet.
Beide teams houden elkaar dan lange tijd in evenwicht. 20 minuten voor tijd kan Zuidland dan eindelijk iets terug doen. Door enkele fouten in de VFC (za) defensie een grote kans voor Zuidland, die over het doel wordt geschoten.
Lang lijkt de wedstrijd af te stevenen op een 0-0 gelijkspel tot in de 84e minuut van der Meer een corner van Pranger weet binnen te koppen, 0-1! In het restant van de wedstrijd zijn er nog enkele gevaarlijke corners voor VFC (za), het verzet van Zuidland is gebroken.

Dankzij zijn 8e doelpunt van het seizoen schiet van der Meer VFC (za) 5 punten los van Zuidland (red. Zuidland heeft 1 wedstrijd minder gespeeld). VFC (za) behoudt dankzij deze overwinning de eerste plaats, zicht op de periode titel en hiermee op de gewenste promotie. Maar belangrijker nog, VFC (za) zet een belangrijke stap in de race om het kampioensschap.