VFC (zat) klaar voor nieuwe uitdaging

19-08-2019 Sport Redactie

VOETBAL - Na een spannende tweestrijd met Victoria’04 werd VFC (zat) afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse. Deze knappe prestatie leverde de zo verlangde promotie naar de 3e klasse op. Geen kampioenschap zou de Kwekkers weer tot een loodzware nacompetitie gedwongen hebben. Het verlies van Victoria en PPSC hierin geeft wel weer aan hoe moeilijk het is om via deze weg te promoveren. 

De behaalde promotie is cruciaal voor de jonge zaterdag Kwekkers. In de 4e klasse ontbrak het simpelweg aan uitdaging. Er zit een enorm niveauverschil tussen de bovenste en onderste 6 ploegen. “Tegen de ploegen in het rechter rijtje was het niet de vraag óf maar met hoeveel we zouden gaan winnen. Van deze wedstrijden wordt mijn jonge ploeg niet beter”, aldus oefenmeester Van Loenen. 

“Toch hebben we ons afgelopen seizoenen ontwikkeld als team en leren omgaan met de weerstanden op senioren niveau. De gemiddelde leeftijd van het team is op dit moment 22 jaar en de oudste speler is 26. Dat is natuurlijk extreem jong voor een 1e elftal. Voor de ontwikkeling van deze groep is het cruciaal dat we komend seizoen op een hoger niveau actief zijn.”

De indeling belooft wat dat betreft veel goeds. VFC (za) in ingedeeld in de sterke 3e klasse D met vele waterwegderby’s door de aanwezigheid van Kethel Spaland, CION, DVO’32, HBSS en VDL. “Een mooie uitdagende competitie. Met deze ploegen zullen we elke week top moeten zijn om voor de overwinning te spelen. Van DVO weten we inmiddels hoe goed ze zijn en ze hebben zich ook nog versterkt met enkele goede spelers. Zonder dat ik de overige ploegen al goed ken, zullen ze zeker om de bovenste plekken mee gaan doen. Daarnaast verwacht ik veel van CION en HBSS die zich flink versterkt hebben. Kethel Spaland en Zuidland zullen gebrand zijn weer terug te keren naar de 2e klasse na hun degradatie. De ploegen van de eilanden ken ik niet goed, maar zijn doorgaans ook sterk. OVV is afgelopen jaar 3e geworden en ambitieus genoeg om het komend jaar beter te doen. Ik ben erg benieuwd hoe wij ons gaan verhouden tot deze ploegen. Ik schat zelf in dat wij met onze ploeg ons in de subtop moeten kunnen nestelen. Als we bij de eerste 5 eindigen, hebben we het goed gedaan dit jaar. Onze doelstelling is om binnen 3 jaar door te stoten naar de 2e klasse.”

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date