Categorieën

Service

ViB-mobiel laat kinderen weer bewegen

ViB-mobiel laat kinderen weer bewegen
Sport

ViB-mobiel laat kinderen weer bewegen

  • Redactie
  • 15-03-2015
  • Sport
ViB-mobiel laat kinderen weer bewegen

VLAARDINGEN - Vlaardingen in Beweging zorgt voor de inzet van de twee ViB-mobielen, die elke dag uitrijden naar de verschillende wijken in Vlaardingen. Zo draagt zij bij aan het leren spelen en zich vermaken van de kinderen en bewoners in de eigen buurt of wijk.

De inzet van de ViB-mobiel en het succes er van is niet ongemerkt gebleven. Woningcorporatie Waterweg Wonen heeft in 2014 al gezorgd voor een extra inzet van de ViB-mobielen in straten en pleinen waar een positieve sportimpuls een bijdrage moest leveren aan een fijn woon- en leefklimaat. Het was zelfs noodzakelijk om naast de ViB-mobielen ook ViB-bakfietsen met sport – en spelmateriaal in te zetten.

In Babberspolder is er op initiatief van het Speeleiland Babberspolder in samenwerking met  Vrienden van Vlaardinger Ambacht een extra inzet geregeld. Het aantal kinderen dat deelneemt groeit enorm: afgelopen week kwamen op locatie het Speeleiland zelfs 44 kinderen spelen.

Op initiatief van de buurtbewoners is de locatie Van Limburg Stirumstraat verhuisd naar de buitentuin van Ipse de Bruggen, slechts 500 meter verder. Het effect hiervan is verbazingwekkend: enerzijds de integratie tussen kinderen en de bewoners met een beperking en anderzijds een enorme toename van deelnemers. Zo waren er vorige week 68 kinderen actief!

,,Het mooie is dat hier ook bewoners uit de doelgroep van Ipse de Bruggen tussen lopen. Zo werken  de kinderen samen en krijgen deelnemers ook onderling respect voor elkaar'', aldus buurtsportcoach van ViB Sandro Meneghini. ,,Juist de contacten met andere kinderen uit de wijk maakt dit een mooie en leuke locatie.''

Het succes van deze inzet van de ViB-mobiel heeft inmiddels een drietal scholen er toe gebracht te overwegen ook maandelijks de ViB-mobiel in te zetten en het eerste contract is getekend met basisschool Het Spectrum om op het schoolplein de spelmaterialen uit te zetten en dat er professionele begeleiding is die zorgt voor samenwerking en leuke activiteiten.

Wilt u weten wanneer de ViB-mobiel bij u in de wijk is, zie dan onderstaand kader of kijk op de website van Vlaardingen in Beweging: www.stichtingvib.nl.