Victoria '04 klopt tiental Deltasport in Broekpolderderby

• Arie Noordhoek
  • 03-12-2022
VOETBAL - De Broekpolder-derby van Victoria '04 tegen Deltasport was nauwelijks begonnen of Deltasport moest na een handsbal op de doellijn met 10 man de 89 minuten uitspelen. Binnen 5 minuten na de door Colin Pleijsier benutte strafschop (1-0) stelde Deltasport orde op zaken door enigszins verrassend de stand op gelijke hoogte te brengen: 1-1. Het spel golfde over en weer. Ondanks de numerieke minderheid bood Deltasport knap tegenspel. Victoria’04 bleef op de deur kloppen bij de bezoekers en dat betaalde zich uit. In de 25ste minuut schoot Jur de Visser de bal keihard laag in: 2-1. Tot aan de rust kregen beide teams enkele kansen, maar de buitenspelregel voorkwam treffers.

De tweede helft was nauwelijks 5 minuten oud of Deltasport kwam sterk uit de startblokken door met een fraai afstandsschot in de kruising doelman Jochem van der Hoff te kloppen: 2-2. Naarmate de wedstrijd vorderde bouwde Victoria’04 een licht veldoverwicht op. Deltasport streed voor elke meter, maar kon niet voorkomen dat Jordi de Kimpe een aanval over vele schijven doeltreffend afrondde: 3-2. Na ruim een uur spelen moest Deltasport steeds meer naar adem snakken. Een hoge voorzet op het doel van de bezoekers werd half weggewerkt, waarvan Lars de Visser profiteerde: 4-2. Hierna verdween het geloof in eigen kunnen bij Deltasport. Victoria’04 kreeg ruimte en bleef jagen op meer treffers. Binnen de kortste keren stond de teller op 6 doelpunten via Nailey Girigorie (uit een rebound) en Bart van der Hoeven (uit een hoekschop). In de slotfase mocht Roy Meerten opstomen naar het strafschopgebied van Deltasport om Rilgilio Ramsubagh op maat te bedienen, die vervolgens de eindstand op 7-2 bepaalde.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok, Oscar Knecht, Lars de Visser, Osman Ünnu, Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Kars Martin (70: Bart van der Hoeven), Vincent van den Bogerd, Colin Pleijsier (46: Rilgilio Ramsubagh), Nailey Girigorie (75: Roy Meerten).