Victoria '04 oppermachtig tegen weerloos SDV

25-02-2018 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - De ongelijke strijd tussen Victoria '04 en SDV werd in Rotterdam beëindigd met een zeer ruime overwinning voor Victoria’04. Het puntloze SDV vervulde de sportieve plicht naar behoren, maar moest zich neerleggen bij  de suprematie van de Vlaardingse bezoekers. 

Op het steenkoude kunstgrasveld wilde Victoria’04 bouwen aan het vergroten van het doelsaldo in de wetenschap dat hekkensluiter SDV veel grote nederlagen leed tegen naaste concurrenten. Ondanks het veldoverwicht kreeg in de eerste helft doelman Cliff Westdijk keeperswerk te verrichten bij enkele plaagstoten van de thuisclub. Naar mate de wedstrijd vorderde scoorde Victoria’04 aan de lopende band. Calvin Jongejan opende het bal in de 20ste minuut. Hierna werd de score met de regelmaat van de klok opgevoerd. 

In de tweede helft bleek het moe gestreden maar sportief spelende SDV niet bij machte de goede bedoelingen in daden om te zetten. Vroegtijdig werd de aanval van de Rotterdamse formatie afgeslagen. Aan de overkant leverde bijna elke aanval van de Vlaardingers een kansrijke positie op. De teller stopte bij 10 doelpunten, hetgeen van belang was voor de statistiek. De doelman van SDV voorkwam een nog hogere uitslag door enkele knappe reddingen.  

Met 10 doelpunten bijgeschreven op het conto zocht Victoria’04 de warme douche op in de wetenschap, dat de volgende wedstrijd geen verplicht nummer zal zijn.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van der Meijs (60: Denzel van Veen), Nick van Santen, Bob Planken, Calvin Jongejan (60: Jur de Visser), Raymon Lingen, Peter de Klein (60: Jacco Hokke), Gürhan Tüzemen, Glenn de Visser, Donny van Balen, Jelle Blankestijn.

Gerelateerd