Victoria '04 verliest van de buren

• Arie Noordhoek
  • 01-04-2018
VOETBAL - In een gelijk opgaand duel liep Victoria’04 dit weekend zich telkens stuk in de hechte defensie van Hermes DVS. De thuisclub liet Victoria’04 het spel maken, maar bleek in de snelle omschakeling een gevaarlijke tegenstander.  In de slotfase kreeg Victoria’04 een grote kans op de gelijkmaker, doch in de daarop volgende tegenaanval bepaalde Hermes DVS de eindstand op 3-1.

In een stevig duel werd de Schiedams-Vlaardingse twist uitgevochten. Hermes DVS liet Victoria’04 komen, maar de Vlaardingse formatie kon niet goed in het spel komen door slordigheden en doordat de thuisclub vroegtijdig ingreep. Bij Victoria’04 liep de aanval niet gesmeerd, omdat telkens de inspeelpass  in de voeten van de tegenstander belandde. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Victoria’04 enkele keren gevaarlijk voor het doel van Hermes DVS, waar doelman Patrick Krabbendam een puike wedstrijd speelde. Glenn de Visser schoot voorlangs en Jelle Blankestijn zag zijn schot tegen de onderkant van de lat eindigen. Aan de overzijde was Hermes DVS nog niet echt gevaarlijk geworden. In de 33ste minuut kreeg Hermes DVS een directe vrije trap te nemen, die doelman Cliff Westdijk van Victoria’04 compleet verrastte: 1-1. Zeven minuten hierna ontstond er een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van Hermes DVS. Een hoge voorzet vanaf de rechtervleugel belandde kort voor het doel, waarna de bal via de rug van een verdediger van Hermes DVS in het doel verdween: 1-1.

In de tweede helft kwam Hermes DVS wat vaker voor het doel van Victoria’04. Het spel golfde over en weer. Beide teams bleken weinig voor elkaar onder te doen. Voor Victoria’04 kreeg Glenn de Visser een goede mogelijkheid, maar de goed spelende doelman van Hermes DVS bleek nauwelijks te passeren. Na 25 minuten spelen in de tweede helft maakte het slim counterende Hermes DVS goed gebruik van de geboden ruimte over de rechtervleugel. De lage voorzet werd in één tijd tot 2-1 omgebogen.

In de slotfase trachtte het hard werkende Victoria’04 de gelijkmaker te forceren, maar liep zich telkens vast in de hechte defensie van Hermes DVS, In de 88ste minuut kreeg invaller Jim Don de grootste mogelijkheid om de 2-2 aan te tekenen, doch de doelman van Hermes DVS wist het antwoord op de van dichtbij ingeschoten bal. In de daarop volgende counter stond de verdediging van Victoria’04 niet goed, waardoor Hermes DVS alle ruimte kreeg om de uitslag op 3-1 te bepalen, waar een gelijkspel terecht zou zijn geweest.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van der Meijs (77: Gürhan Tüzemen), Kevin van Rooijen, Nick van Santen, Donny van Balen (77: Jim Don), Peter de Klein, Calvin Jongejan, Jur de Visser, Raymon Lingen, Glenn de Visser, Jelle Blankestijn (84: Jesse Schippers).