Victoria '04 wint bij de buren in Maassluis

• Arie Noordhoek
  • 04-02-2023

Colin Pleijsier scoort

VOETBAL - In Maassluis wist Victoria’04 vandaag tegen VDL met de volle winst huiswaarts te keren. De Vlaardingse formatie moest twee keer toestaan dat VDL terugkwam. In een hectische en daardoor spannende slotfase bepaalde Colin Pleijsier uit een strafschop de eindstand op 2-3.

In de eerste helft mocht Victoria’04 een licht veldoverwicht opbouwen. VDL loerde op het plaatsen van een counter, maar liep zich telkens vast in de hechte defensie van de bezoekers. Nadat in de openingsfase enkele goede mogelijkheden niet waren benut, kwam Victoria'04 aan de leiding. In het overvolle strafschopgebied van VDL rondde Rilgilio Ramsoebhag een assist van Nailey Girigorie beheerst af: 0-1. Binnen tien minuten hierna maakte VDL vrij snel te gelijkmaker. Balverlies bij Victoria'04 op het middenveld bracht de rechterspits van de thuisclub in stelling, die met een zondagsschot de bal in de kruising joeg: 1-1. Vervolgens kwam VDL beter in het spel. Victoria'04 moest steeds vaker het initiatief aan de thuisclub laten. Voor beide doelen ontstonden enkele gevaarlijke situaties, waaruit niet werd gescoord. De Vlaardingers mochten van geluk spreken, nadat een afstandsschot de lat raakte boven doelman Dion Engelbracht.

In de tweede helft ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel, waarin beide teams bij vlagen een veldoverwicht opbouwden. In de omschakeling werd getracht de tegenstander pijn te doen. Na ruim een uur spelen kreeg Victoria'04 opeens ruimte over de linkerflank. De verdediging van VDL werd op snelheid geklopt. De hoge voorzet van Nailey Girigorie werd met het hoofd van dichtbij door Kars Martin afgerond: 1-2. VDL stroopte nogmaals de mouwen op. Keer op keer moest de achterhoede van Victoria'04 alert blijven om de gelijkmaker te voorkomen. Deze kwam er toch in de 78ste minuut. Een vrije trap belandde in de zestien bij de bezoekers, die in een tijd knap werd afgerond met een hard laag schot: 2-2.

De wedstrijd bleef spannend, want beide teams zochten waar mogelijk de aanval. Kort voor tijd ontstond er een scrimmage in het doelgebied van VDL, waarbij de bal door een verdediger met de hand werd geraakt. De door VDL hevig bekritiseerde strafschop werd feilloos door Colin Pleijsier benut: 2-3. In de hectische slotfase, waarin VDL met een alles-of-niets offensief de dreigende nederlaag trachtte te voorkomen, moest Victoria'04 alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Met kunst- en vliegwerk werd de 2-3 overwinning over de streep getrokken.

Selectie Victoria’04: Dion Engelbracht, Michael Blok, Robbin Winsveen (79: Lars Kortleven), Rilgilio Ramsubagh (76: Lars de Visser), Nailey Girigorie, Oscar Knecht, Osman Ünnu, Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Kars Martin (69: Colin Pleijsier), Jelle Blankestijn (69: Chris Bruurmijn).