Victoria 04 houdt aansluiting bij top

• 20-03-2016

VOETBAL - In Hellevoetsluis gaf de slagvaardigheid gisteren bij de bezoekers uit Vlaardingen de doorslag. De in de eerste helft opgebouwde 0-2 voorsprong werd door Victoria’04 in de tweede helft niet uit handen gegeven. Vlotbrug miste door schorsingen en blessures een aantal basisspelers en bleek te verzwakt om de stugge Vlaardingse achterhoede te ontregelen.

In de eerste helft ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval vanuit een gesloten defensie. Victoria’s doelman Michel Zuur bleek voor de voorhoede van Vlotbrug een niet te nemen vesting. Voor de Vlaardingse formatie kwamen Donny van Balen en Raymon Lingen in kansrijke positie maar hun schoten troffen geen doel. Na een half uur spelen ging Ta’ha Kadri op de solotoer. De spelmaker van Victoria’04 werd daarbij binnen het strafschopgebied ten val gebracht. De strafschop werd feilloos benut door Martin Kooij: 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Ta’ha Kadri voor Victoria’04 de voorsprong door na een soloactie de bal hard en laag in het doel van Vlotbrug te schieten: 0-2. Vlotbrug trachtte terug te komen in de wedstrijd, maar liep zich telkens vast in het strafschopgebied van Victoria’04.

Na de pauze kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken. Donny van Balen kwam een paar keer sterk door maar stuitte telkens op de doelman van Vlotbrug. Spits Raymon Lingen mistte de scherpte om de wedstrijd in het slot te gooien en faalde in de afwerking na goed voorbereidend werk van medespelers.. Doordat Victoria’04 verzuimde de derde treffer te maken, bleef Vlotburg in het zadel. Keer op keer stond doelman Michel Zuur in de weg om de aansluitingstreffer van de thuisclub te voorkomen. In de spannende slotfase zag Vlotbrug geen kans om de nederlaag te voorkomen.
Door deze overwinning en de resultaten van de overige teams behoudt Victoria’04 aansluiting met de kopgroep.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden, Bob Planken, Martin Kooij, Ruud Vogel, Donny van Balen, Sjors van der Linden (68: Mo Bozhar), Raymon Lingen (76: Calvin Jongejan), Ta’ha Kadri, Selim Altuntas (88: Gürhan Tüzemen).