Victoria 04 verliest van Rozenburg

01-05-2016 Sport Redactie

VOETBAL - Rozenburg kwam gisteren in de openingsfase via het benutten van een vrije trap op een snelle 1-0 voorsprong om deze niet meer uit handen te geven.

Beide ploegen streden voor de volle winst. Rozenburg had geen belangen meer want geen eindigt in de veilige middenmoot, maar Victoria’04 wilde uitzicht houden op de nacompetitie. Thuisclub Rozenburg liet zich niet het kaas van het brood eten en speelde met een versterkt middenveld. Victoria’04 speelde vooral in de eerste helft vrij slordig en leed keer op keer onnodig balverlies. De Vlaardingse formatie moest de aanval kiezen om de snelle achterstand weg te werken; binnen 10 minuten spelen schoot Rozenburg raak uit een directe vrije trap. In de omschakeling bleek Rozenburg niet ongevaarlijk, maar de achterhoede van de Vlaardingers hield stand. Pas kort voor de pauze wist de aanval van Victoria’04 echt gevaarlijk te worden met kansen voor spits Raymon Lingen en schaduwspits Jorge Gomes. Van dichtbij wist de doelman van Rozenburg de nul vast te houden.

Na de pauze bleek Victoria’04 slagvaardiger. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Rozenburg op eigen helft vastgezet, maar de achterhoede van de thuisclub klaarde het vele werk naar behoren. Rozenburg counterde waar mogelijk, doch doelman Michel Zuur wist groter onheil voor Victoria’04 te voorkomen. Halverwege de tweede helft kregen Donny van Balen en Raymon Lingen goede mogelijkheden, maar beiden wisten de doelman van Rozenburg niet te passeren. Uit een hoekschop kopte Victoriaan Peter de Klein knap in. Wederom wist echter de sluitpost van de thuisclub de harde kopbal te keren. In de slotfase nam Victoria’04 alle risico door laatste man Lars van der Borden in de spits te positioneren. De alles-of-niets poging leverde voor Victoria’04 weliswaar kansjes op – het resulteerde tot een afgekeurd doelpunt van Ta’ha Kadri na een duwfout van Lars van der Borden – maar de hatelijke nul werd niet weggewerkt. Kort voor tijd kreeg Rozenburg nog een grote kans om de score te verdubbelen, doch de doorgebroken speler van Rozenburg zag zijn lob hoog over het doel van Victoria’04 verdwijnen.

Victoria’04 moet de resterende twee wedstrijden in winst omzetten om kans te behouden op de nacompetitie.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden, Bob Planken, Jorge Gomes (46: Sjors van der Linden), Donny van Balen, Sem Hartog, Selim Altuntas, Gürhan Tüzemen (46: Ruud Vogel), Raymon Lingen, Ta’ha Kadri.

Gerelateerd