• Redactie
  • 21-02-2016

Jorge Gomes mist hier op een haartje na het doel

VOETBAL - Bij winst gisteren wist Victoria’04 zich verzekerd van de tweede periode titel. Echter, het stug verdedigende Zestienhoven wenste hieraan niet mee te werken. Met een zondagsschot werd de Vlaardingse formatie van een succes afgehouden.

Onder barre herfstachtige omstandigheden diende Victoria’04 de strijd aan te gaan tegen een lastige tegenstander, waarvan het in de thuiswedstrijd had verloren. In de stromende regen bouwde Victoria’04 een licht veldoverwicht op, ondanks dat veelvuldig balverlies werd geleden op het middenveld. In de 16de minuut opende Ta’ha Kadri de score door na een soloactie met een laag schot doeltreffend uit te halen: 0-1. Zestienhoven kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer vat op het te behoudend spelende Victoria’04. In de 27ste minuut brak een speler van Zestienhoven door de mis tastende Vlaardingse achterhoede. Doelman Michel Zuur moest het antwoord schuldig blijven in de 1 op 1 situatie: 1-1. Het spel golfde over en weer, maar echte doelrijpe kansen ontstonden niet in de eerste helft.

Tweede helft

Na de rust speelde Victoria’04 met de harde wind in de rug. De thuisclub werd op eigen helft vast gezet. De bezoekers kregen een handvol kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Donny van Balen was het dichtst bij een treffer, doch zijn inzet werd uit het doel gekopt. Glenn de Visser, Joran van Opstal en Jorge Gomes kwamen gevaarlijk voor het doel van Zestienhoven, maar de scherpte ontbrak. Zestienhoven legde het accent op de verdediging en trachtte in de omschakeling gebruik te maken van de ruimte achter de laatste linie van Victoria’04. In de 7-ste minuut leidde deze tactiek bijna tot een doelpunt. Michel Zuur zag een aanvaller alleen voor hem opduiken, doch de schuiver verdween naast het doel. Kort hierna was het dan toch raak voor Zestienhoven. Op het middenveld veroverde een speler van Zestienhoven de bal, die vervolgens met een onhoudbaar strak schot de bal in de kruising van het Victoria’-doel schoot: 2-1.

In het laatste kwartier trachtte Victoria’04 de dreigende nederlaag te voorkomen. De druk op het doel leidde tot een aantal hoekschoppen en vrije trappen. De krachten bij de machteloze Vlaardingse formatie verdwenen met het verstrijken van de tijd. Zestienhoven pakte de drie punten en weerhield Victoria’04 van de doelstelling.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Carlos Gomes (85: Fabio van Veen), Lars van der Borden, Sem Hartog, Sjors van der Linde, Donny van Balen, Glenn de Visser Joran van Opstal, Ta’ha Kadri, Jorge Gomes.