Victoria 04 walst over Bernisse heen

• Redactie
  • 14-02-2016

VOETBAL - Het op de laatste plaats staande Bernisse had de laatste weken een aantal winstpunten weten te behalen, waardoor Victoria’04 gewaarschuwd was om geen misstap te maken. Achteraf bleek dat door afwezigheid van vijf basisspelers de bezoekers geen vuist konden maken tegen het in winning-mood zijnde Victoria’04.

In de eerste minuut scoorde Ruud Vogel een op het oog glaszuiver doelpunt, maar de goed leidende scheidsrechter zag een duwfout op de doelman van Bernisse en keurde het doelpunt af. Na 10 minuten spelen was het dan toch raak. Nu scoorde Ruud Vogel de 1-0 voor Victoria’04 wel na een goed lopende aanval en op aangeven van Ta’ha Kadri. Vijf minuten daarna werd Donny van Balen de diepte ingestuurd, die met een perfecte voorzet Ta’ha Kadri op maat bediende. Deze liet met een geplaatste kopbal de doelman van Bernisse.kansloos . De bezoekers bleken te zwak om Victoria’04 pijn te doen, maar Victoria’04 verzuimde in de eerste helft de score op te voeren. Elke aanvalsactie werd in de kiem gesmoord door een verdediger van Bernisse of door eigen falen. Vlak voor de pauze kwam Victoria’04 op een terechte en ruime 3-0 voorsprong, toen Ta’ha Kadri de bal op de vrij staande Joran van Opstal speelde die droog uithaalde en de doelman van Bernisse wist te passeren.

Tweede helft

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Bernisse wilde wel maar kon geen potten breken. Victoria’04 kreeg alle ruimte om aanvallen op te zetten. Met de regelmaat van de klok werd de score opgevoerd. Spits Jorge Gomes onderscheidde zich daarbij door een hattrick te scoren. In de 63ste minuut bediende Donny van Balen Gomes op maat: 4-0. Zeven minuten daarna werd Ta’ha Kadri binnen het zestienmeter gebied onjuist afgestopt, waarna de strafschop feilloos werd benut. Invaller Glenn de Visser soleerde in de 85ste minuut door de verdediging van Bernisse, waarna de bal via een kluts bij Jorge Gomes terecht kwam, die de eindstand op 6-0 wist te bepalen.

Door deze overwinning en de resultaten van de overige wedstrijden bezet Victoria’04 thans de op doelsaldo de tweede plaats in de tweede periode na titelkandidaat en eerste periode winnaar Nieuwenhoorn.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Carlos Gomes, Lars van der Borden, Gürhan Tüzemen, Sjors van der Linden (63: Sem Hartog), Donny van Balen, Ruud Vogel (56: Glenn de Visser), Joran van Opstal (78: Mo Bozhar)l, Ta’ha Kadri, Jorge Gomes.